Dette mener norske helsemyndigheter om margarin

Norske helsemyndigheter anbefaler at vi spiser mer umettet fett og mindre mettet fett. Margarin er en rik kilde til det sunne umettede fettet.

Norske helsemyndigheters oppfordring er å velge matoljer, flytende margarin og myk margarin, framfor hard margarin og smør. Studier gjennomført av norske helsemyndigheter viser i tillegg at det er viktigere å velge rett type fett enn å redusere den totale fettmengden. Å erstatte mettet fett med umettet fett har vist seg å redusere risikoen for hjertesykdom. De største kildene til mettet fett i kostholdet vårt er fete kjøtt- og meieriprodukter.

Margarin inneholder mye av det gunstige enumettede og flerumettet fettet, siden hovedingrediensen i margarin er næringsrike, naturlige planteoljer.  Disse fettsyrene reduserer kolesterolet i blodet, bidrar dermed til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdom. De flytende margarinene inneholder hovedsakelig rapsolje og solsikkeolje, som er en god kilde til de essensielle fettsyrene omega-3 og omega-6.

Les mer om margarin her