Gjør helgefrokost til den nye vennelunsjen

Inviter gode venner på sen frokost, eller brunsj om du vil, og få en god start på helgen. Med disse tipsene kan du enkelt lage deilig helgefrokost til mange.

bagel

Miks søtt og salt

Tilberedningen kan være både enkel og kjapp, uten at du mister den gode smaken. Prøv noen av disse tipsene, så får du et brunsjbord som ser lekkert ut og mat som smaker godt.

I brødkurven er det fint med to typer brød, en type knekkebrød og et søtt bakverk, gjerne croissant. Den smaker godt til både salt og søtt pålegg. Prøv å fylle den med kyllingsalat og avokado for eksempel. Eller med en salt og god spekeskinke og fruktsalat. Den litt søte og fruktige salaten smaker kjempegodt sammen med salt spekemat eller hvitt kjøtt som kylling og kalkun.

Egg til mange i en fei

Posjerte egg er en populær brunsjrett, å lage dem selv er enklere enn du kanskje tror. Den letteste måten å posjere til mange på, er å knekke egget i små ildfaste skåler, og så varme dem i mikrobølgeovn eller stekeovn. Topp det ferdige egget med en skje krepsehalesalat, litt røkelaks og dill, og spis rett ut av skålen med gaffel. Superenkelt og supergodt!

Skiver med sprøstekt bacon er også et must til helgesalaten, og kan toppe de fleste sandwicher. Lag en deilig sandwich med kyllingsalat, litt grønt og bacon på toppen. Har du tid og lyst er det kjempegodt med røstipoteter eller hashbrowns på bordet. Disse er et supert vegetarisk alternativ, og kan toppes med rødbetsalat, en teskje kesam, spirer og annet grønt. For de kjøtt– og fiskeelskende, smaker hasbrowns eller røsti også deilig med frokostsalat toppet med kjøttpålegg eller røkelaks.

 

Lag røra dagen i forveien

I USA er belgiske vafler vanlig å se på brunjsbordet. Men vi har jo våre egne fantastiske, norske vafler . Lag røra kvelden i forveien og sett den i kjøleskapet, så er den klar til å forvandles til vafler neste morgen. Ha i litt mindre sukker, så passer den både med søtt syltetøy og salte smaker. Vaffel toppet med skagensalat, agurk og dill, er nydelig!

Potetsalat hører selvsagt også hjemme på bordet, og vår friske variant med creme fraiche er helt perfekt å servere tidlig på dagen. Italiensk salat er også et must, rull litt salat sammen med agurkstenger i skinke eller annet godt kjøttpålegg.

Frukt og grønt skåret opp og dandert på fat, gir både farge, vitaminer og smak til måltidet.

Og setter du noen små urtepotter på midten av bordet, kan alle knipe av urter og pynte maten sin selv slik de ønsker.

God mat, god tid og gode venner: Nå kjennes mandagen langt unna. Nyt det!

Relaterte produkter: