Grillfesten redder deg når du skal lage mat på camping

Skal du invitere mange på mat, men har dårlig tilgang på kjøkkenfasiliteter? Her er tipsene som sikrer deg en vellykket og stressfri kveld som krever minimalt med forberedelser og etterlater lite oppvask.

På hytta eller campingen er det ekstra hyggelig å samle venner og familie for å nyte lange og sene sommerkvelder. Når vi befinner oss på steder med begrenset tilgang på kjøkkenfasiliteter, som på hytta, i båten eller i campingvogna, kan det være en utfordring å samle mange til fest.

Det finnes heldigvis en løsning, og den er like enkel som genial. For en grillfest kan redde deg, så lenge du vet hvilke retter og tilbehør du bør velge.

Går du for en grillfest med bare pølser? Sjekk tipsene som sørger for en perfekt pølsefest.

grillspyd med kylling og paprika

Enkel mat på camping

Det er flere grunner til å elske en real grillfest. For det første kan du lage maten utendørs, og dermed har du heller ikke noe behov for kjøkken. For det andre kan du velge å lage grillmat som kan spises med hendene, noe som gjør at du får lite oppvask. For det tredje finnes det et rikt utvalg av ferdig grilltilbehør som krever minimalt med forberedelser.

Her får du tipsene til grilltilbehør du enkelt kan lage til mange.

Utendørs matlaging

Det sier seg selv at selve grillingen foregår utendørs. Men dersom været er fint, er det ingenting i veien for å flytte kjøkkenet ut. Lag en liten arbeidsbenk på bordet ute, så får du mer plass og kan sitte og prate med gjestene dersom de allerede har kommet.

Håndholdt mat

Velg gjerne mat som kan spises med hendene, så slipper du både å finne frem serviset og oppvasken som hører til etterpå. Hamburgere, pølser, fylte pitabrød eller wraps, kjøtt på spyd, spareribs, skiver av lammecarre og kyllingvinger kan enkelt spises med hendene. Bare sørg for å ha litt våtservietter eller en vaskebolle tilgjengelig for gjestene.

La gjestene ta med eget servise

Vil du heller ha mat som spises med kniv og gaffel, er det ingenting i veien for å be gjestene om å ta med eget servise. Det vil de nok ha stor forståelse for. Dessuten sparer dere miljøet ved å ikke velge engangsservise.

Det samme gjelder bord og stoler. Få gjestene til å ta med egne stoler og bord, så er du sikker på at alle får sitteplass ved bordet.

Chilipølse med mangosalat

Grilltilbehør

Avhengig av hva du skal servere, er det rikelig med enkelt og ferdiglaget tilbehør å velge mellom. En stor salat blir alltid tatt godt imot av gjestene og er enkel å lage. For å kunne spise salaten uten bestikk, kan du lage den i porsjoner, servert i et hjertesalat-blad. Fyll hjertesalaten med agurk, marinert fetaost og vannmelon. Sommerlige smaker som går perfekt sammen med krydret grillmat.

Du kan også grille poteter i aluminiumsform på grillen og bruke små grillspyd ved servering. Grønnsaksspyd er også ypperlig håndholdt grilltilbehør som er enkelt å lage.

Potetsalat hører selvsagt hjemme på en grillfest, og her er det mye å velge mellom. Den originale grillpotetsalaten til Delikat til går til det meste, mens chipotle grillpotetsalat er perfekt for gjestene som ønsker litt mer smak. Fyll for eksempel et pitabrød med grillribbe eller halloumiost samt potetsalat. Da blir grillmaten håndholdt og krever ingen oppvask.

 

Om du vet at noen av gjestene foretrekker vegetariske alternativer, er Grønnere middag-serien et godt alternativ. Disse krydrede middagssalatene kan brukes til å fylle pitabrødet sammen med en enkel dressing av yoghurt, hvitløk og sitron.

Les også:

Fiks ferdig grilltilbehør