Slik lager du middag av restemat på 15 minutter

Har du rester etter middagen? Med middagssalatene fra Delikat kan du enkelt trylle frem smakfulle restemiddager på rekordtid. Her får du tre oppskrifter laget av restemat du ofte sitter igjen med.

Ikke sjelden sitter man igjen med rester etter middagen, og dessverre havner denne ofte i matavfallet. Det er ikke bare uheldig for miljøet, men også kostbart for lommeboken. Med middagssalatene fra Delikat, er det enkelt å trylle frem nye middagsretter med restene fra i går. Her har vi tatt utgangspunkt i laks, tacokjøttdeig og pasta – tre råvarer man ofte sitter igjen med rester av.

Alle oppskriftene er til 2 personer.

Pastasalat laget av restemat

Pastasalat med bønner og oliven

Enklere blir det nesten ikke. Kombiner pastarestene med ferdig krydret bønnesalat og du har en rett som er både mettende, vegetarisk og om du bruker glutenfri pasta er den også allergivennlig!

Du trenger:

Rester av pasta

1 pk Delikat bønner og oliven

 

Slik gjør du:

Bland pasta og Delikat bønner og oliven og lun det raskt i en kjele på middels varme. Server gjerne med noe godt brød til.

gratinert tacokjøttdeig

Gratinert tacokjøttdeig med bygg og linser

Denne retten er klar etter 30 minutter, men 25 av disse er kun venting mens maten steker så vi har tatt den med likevel.

 

Du trenger:

Rester av tacokjøttdeig

1 pk Delikat bygg og linser

100 gram revet ost

 

Slik gjør du:

Varm opp ovnen til 200 grader.

Legg rester av tacokjøttdeig i en ildfast form og fordel Delikat bygg og linser over. Dryss over revet ost og gratiner i ovnen i 25 minutter. Server gjerne med brød eller litt salat om du har.

Laksewrap med laks og potetsalat

Laks og potetsalat i wrap

Du trenger:

4 tortillas

1 pk Delikat potetsalat

Rester av laks

 

Slik gjør du:

Om du ønsker, kan du varme tortillaene i mikrobølegeovnen i 60 sekunder eller innpakket i aluminiumsfolie i ovnen på 200 grader i 5 minutter.

Legg på potetsalat og lakserester i tortillaene og server. Topp med hakket gressløk om du har.

Hele Grønnere middag-serien

Delikat Grønnere Middag er en serie med fiks ferdige middagstilbehør med ulike korn, belgfrukter, grønnsaker og spennende smaker. Produktene gjør det lettere å spise mer grønt i hverdagen, og er gode alternativer til vanlig potet, pasta og ris. De metter godt, og gjør det lettvint å få middagen klar i en fei.