Tilbehør til grillmat du enkelt kan lage til mange

Grillmat lager seg nesten selv og er perfekt når du skal ha mange gjester. Men godt tilbehør er også en viktig del av pakka, og kan være en større utfordring å lage. Her får du tips til enkelt tilbehør som gjør forberedelsene like enkle som selve gjennomføringen.

Godt tilbehør er alfa og omega når du inviterer til grillfest. Det kan få selv den tørreste kotelett og kjedeligste pølse til å skinne. Mulighetene er mange, og når du venter en større gruppe gjester kan oppgaven virke uoverkommelig. Derfor har vi samlet våre beste tips til enkelt og smakfullt grilltilbehør, sånn at også du kan være gjest i ditt eget selskap!

grønnsaker på grillspyd

Grønnsaker

De aller fleste grønnsaker kan grilles, og det smaker nydelig med nygrillede grønnsaker. Særlig paprika, løk og hvitløk får en fantastisk sødme ved grilling. Andre grønnsaker du også kan grille er aubergine, squash, løk, hvitløk, sopp og hjertesalat. Å grille disse grønnsakene er superenkelt for det eneste du behøver å gjøre er å dele de i to, pensle med litt olje på snittsiden og sette de med snittsiden ned på grillen. Deretter griller du dem til de har fått en fin bruning og varme tvers gjennom. Griller du kokte maiskolber trenger du ikke gjøre annet enn å brune de på alle sider – enklere blir det ikke.

Poteter

Skal du arrangere en grillfest kommer du ikke utenom poteter som tilbehør. Folkefavoritten som passer til absolutt alt. Det er enkelt å tilberede poteter på grillen. Velger du små nypoteter trenger du heller ikke gjøre noe som helst med potetene annet enn å pakke de inn i folie med litt olje eller margarin over, litt salt og pepper, og så la de stå på indirekte varme i 40 minutter.

Potetsalat er en annen populær favoritt som hører hjemme på enhver grillfest. Selv når du kun skal grille pølser smaker det bedre med litt potetsalat på. Skal du servere kjøtt eller fisk med mye smak, kan det være lurt å velge en potetsalat med milde og friske smaker. Vil du heller ha litt mer futt på tallerkenen, kan en potetsalat med hvitløk være et bedre alternativ. Sett gjerne ut skåler med flere varianter, så kan alle velge sin favoritt!

Grønn salat

Salat

En stor bolle med fargerik salat gjør seg godt på festbordet. Kjøper du ferdigkuttet salat, slipper du også mye av jobben med å lage salat. Lag en asiatisk grønn salat med finhakket vårløk og litt soyasaus som dressing, eller fyll salatbollen med ferdigkuttet salat og topp den med cherrytomater, agurk, fetaost og balsamico. Et godt tips er å drysse litt frø eller hakkede nøtter på toppen for ekstra tekstur og smak. Gresskarkjerner, solsikkekjerner, cashewnøtter og valnøtter egner seg godt.

Tips!

Ikke alle foretrekker kjøtt til middag, men vil likevel ha noe proteinrikt på tallerkenen. En bønnesalat med middelhavsurter smaker av sommer og kan serveres ved siden av grillede grønnsaker i stedet for kjøtt.

Fiks ferdig grilltilbehør: