Tre raske middager du kan lage på under 15 minutter

Middag som kan lages på under 15 minutter kommer godt med i en hektisk hverdag. Her er tre tips til raske middager som både er smakfulle og enkle å lage med få ingredienser.

Fylt paprika med bygg og linser

Middagen blir med ett litt mer spennende når den serveres i en paprika. Paprikaen får dessuten en nydelig sødme ved oppvarming og smaker fantastisk med en blanding av kjøttdeig eller sopp, bygg og linser. Topp med litt ost og gratiner under grillen, så har du et lettvint middagsmåltid på 15 minutter.

Porsjoner: 4
Tid: 15 minutter
Vanskelighetsnivå: Enkelt

Du trenger:

1 ss flytende Melange
400 gram kjøttdeig.  Du kan også bruke stekt sopp eller soyakjøttdeig om du vil lage de vegetariske.
1 pk Delikat Grønnere Middag – Bygg & Linser
4 paprika
100 gram revet ost

Slik gjør du:

Varm opp ovnen til 250 grader med grillfunksjon.

Varm opp flytende Melange i en stekepanne på middels varme. Stek kjøttdeigen i 2-3 minutter og tilsett Delikat Grønnere Middag – Bygg & Linser. Stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.

Vegetar med sopp: del soppen i skiver og stek i flytende Melange til den er gyllen og litt sprø. Krydre lett med salt og pepper før til tilsetter Bygg og linser.

Skjær av toppen av hver paprika, og ta ut paprikakjernen. Fyll dem godt med kjøttdeig/soppblandingen og ha ost på toppen.

Gratiner i stekeovnen til osten er gyllen, ca. 5-6 minutter.

Kyllingsalat med bønner og oliven

Denne kyllingsalaten er laget på 1-2-3 og har mye god smak fra friske middelhavsurter og rødbeter. Vil du ha enda mer smak, kan du også tilsette litt revet fetaost og pinjekjerner.

Porsjoner: 4
Tid: 15 minutter
Vanskelighetsnivå: Enkelt

Du trenger:

2 kyllingbryst
1 ss flytende Melange
1 pk Delikat Grønnere Middag – Bønner & Oliven
500 gram kokte rødbeter
1 pk ruccula

Slik gjør du:

Del opp kyllingbrystet i strimler.

Varm opp flytende Melange i en stekepanne på middels varme. Stek kyllingen til den er gjennomstekt og tilsett Delikat – Bønner & Oliven. Stek i ytterligere 3 minutter.

Del de kokte rødbetene i skiver.

Legg rucculaen på en tallerken og ha på blandingen med kylling, Delikat Grønnere Middag Bønner & Oliven og rødbeter.

Vegetartortillas med bygg og bønner

Vegetartortillas med bygg og bønner

Lyst på et kjøttfritt alternativ til fredagstacoen? Vegetartortiallas er både godt og enkelt å lage. På under 15 minutter har du fire smakfulle tortillas.

Porsjoner: 4
Tid: 15 minutter
Vanskelighetsnivå: Enkelt

Du trenger:

1 pk Delikat Grønnere Middag – Bygg & Bønner
1 boks hakkede tomater
100 gram mais
4 tortillas
150 gram lettrømme
100 gram guacamole
Slik gjør du:

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Ha Delikat Grønnere Middag – Bygg & Bønner i en stekepanne og tilsett hakkede tomater og mais. Fres i cirka 5 minutter.

Varm 4 tortillas innpakket i plastfolie i mikrobølgeovnen, og kjør på full styrke i 30 sekunder, eller varm de i ovnen innpakket i folie på 140 grader i cirka 5 minutter.

Ha rikelig med fyll av bygg og bønner på lefsene og topp med rømme og guacamole. Rull tortillasene sammen og server med en gang.

Produkter i Grønnere middag-serien