Tre raske salater til lunsj

Med Grønnere Middag-salatene fra Delikat får du på en enkel og rask måte tilført mettende ingredienser med friske smaker, og du trenger ikke å bruke mye tid på oppkutting av grønnsaker. Her får du tre raske og enkle salater som egner seg godt til lunsjmatboksen.

Kyllingsalat med bygg og bønner

Kyllingsalat med bygg og bønner

Søte blåbær, knasende gode valnøtter og spisskummen gir herlige smakskontraster i denne kyllingsalaten som er fylt med mettende bygg og bønner.

Tid: 15 minutter
Porsjoner: 1
Vanskelighetsgrad: Enkelt

Dette trenger du:
100 gram kyllingbryst
4-5 valnøtter
1 neve grønn salat
1 ss Flytende Melange
1/4 pk Delikat Grønnere Middag Bygg & Bønner
2 ss blåbær

Slik gjør du:

  1. Del opp kyllingen i middels store biter på 2 x 2 centimeter. Del opp valnøttene i mindre biter på cirka 0.5 x 0.5 centimeter. Riv den grønne salaten i middels store flak.
  2. Varm opp en stekepanne på middels varme med Flytende Melange, og stek kyllingbitene til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter. La kyllingen hvile mens du forbereder resten av salaten.
  3. Ha Delikat Grønnere Middag Bygg & Bønner, blåbær, grønn salat, valnøtter og kylling i en bolle eller en matboks, og bland det godt sammen.
Skinkesalat med bulgur og blomkål

Skinkesalat med bulgur og blomkål

Denne skinkesalaten med bulgur og blomkål er klar før du vet ordet av det og perfekt for deg som er mye på farten. Her behøver du kun å dele opp litt salat og blande sammen ingrediensene for å få en smakfull lunsjsalat som metter godt.

Tid: 15
Porsjoner: 1
Vanskelighetsgrad: Enkelt

Dette trenger du:
75 gram rødkål
1 neve grønn salat
1/4 pk Delikat Grønnere Middag Bulgur & Blomkål
50 gram strimlet skinke

Slik gjør du:

  1. Del opp rødkål i tynne strimler. Riv den grønne salaten i middels store flak.
  2. Ha rødkål, grønn salat, Delikat Grønnere Middag Bulgur & Blomkål og strimlet skinke i en bolle eller en matboks, og bland det godt sammen.
Vegetarsalat med bønner og oliven

Vegetarsalat med bønner og oliven

Denne friske vegetarsalaten har en nydelig smakskombinasjon fra syrlig fetaost og oliven, bønner, pinjekjerner og ruccula. Den fyldige dressingen med smaker fra Middelhavet setter en herlig spiss på salaten.

Tid: 15 minutter
Porsjoner: 1
Vanskelighetsgrad: Enkelt

Dette trenger du:
40 gram hel fetaost
1/4 pk Delikat Grønnere Middag Bønner & Oliven
1 neve ruccula
15 gram pinjekjerner

Slik gjør du:

  1. Del opp fetaosten i små terninger på 1 x 1 centimeter.
  2. Ha fetaost, Delikat Grønnere Middag Middelhavssalat, ruccula og pinjekjerner i en bolle eller en matboks, og bland det hele godt sammen.

Produkter i oppskriftene

Delikat Grønnere Middag er en serie med fiks ferdige middagstilbehør med ulike korn, belgfrukter, grønnsaker og spennende smaker av oljer og urter. Produktene gjør det lettere å spise mer grønt i hverdagen, og er gode alternativer til vanlig potet, pasta og ris.