Ernæring

Jorunn Jordan

Jorunn (45) fikk beskjed om høyt kolesterol – spiste det ned på få uker

En tur til fastlegen ga Jorunn det sparket hun trengte. Få uker senere er både kolesterolet og vekta kraftig justert.

Byttet ut èn matvare og senket kolesterolet på tre dager

Testpersonene i forskningsprosjektet fikk 8 prosent lavere kolesterol etter kun tre dager.

Vet du hvilket type fett som er rett?

Når du skal steke mat er det mange typer fett du kan steke i. Hvilket fett bør du velge?

Tursandwich med egg og kaviar. Foto.

Spis mer fisk ved å velge fiskepålegg på brødskiva

Synes du det er vrient å spise nok fisk? Her følger noen tips til hvordan du enklere kan få i deg anbefalt mengde på 300-450 g fisk i uka.

Vit din verdi tidlig

En ny undersøkelse gjennomført av Mills i samarbeid med LHL, viser at gjennomsnittet i den norske befolkningen har for høye kolesterolverdier.

Hvordan påvirker kosthold, trening og vektreduksjon kolesterolet?

Det er mange og sterke meninger om hvilke næringsstoffer og livsstilsendringer som påvirker kolesterolet vårt. Leder for helse og ernæring i Mills, Marte Byfuglien har skrevet en artikkel om dette.

Barn holder eple

SunnereBarn og Mills AS i samarbeid

Mills inngikk i 2018 et samarbeid med SunnereBarn. Dette samarbeidet viser Intensjonsavtalen i praksis, som er avtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold mellom matbransjen og helsemyndighetene. Ulike aktører har derfor gått sammen om et samarbeid for å legge til rette for gode matvalg til barn. Gode vaner tidlig er god samfunnsøkonomi.

God stemning rundt middagsbordet

Slik bevarer fembarnsforeldrene den gode stemningen rundt matbordet

– Jeg tror stresset rundt måltidene kommer fra de voksnes forventninger, sier fembarnsmor Nina Maaø-Ruden. Her er hennes smarte triks for å beholde den gode stemningen rundt matbordet.

Mills Matro Superpapsen

Slik involverer du barna i matlagingen

Matgleden du opplever når du vokser opp, tar du med deg resten av livet. Ved å gi barna små oppgaver på kjøkkenet, kan interessen for mat øke. Møt Superpapsen i en hektisk lunsjservering og få ernæringsfysiologens beste råd til å spre matglede.

Wollan-Jacobsen

Slik planlegger familien ukens middager

Da familien på fire begynte å planlegge middagene for hele uken, sparte de både tid, penger og frustrasjon. Nå er de i tillegg trygge på at hele familien har et variert kosthold.

rask suppe som metter

Varierte middager sikrer barnas næringsbehov

Barn i vekst trenger næringsrik mat, men som forelder er det lett å bli forvirret av store overskrifter med ulike kostråd. Å sikre at barna får i seg den næringen de trenger er derimot enklere enn mange tror. Her får du ernæringsfysiologens beste tips.

Slik gikk det da vi delte ut 4000 gratis matpakker

I september fikk tre skoleklasser og 100 barn på Østlandet levert nysmurte matpakker hver morgen. Målet var å finne en ny og realistisk løsning for å sikre sunn skolemat til norske elever.

– Enda viktigere enn før å vite hva slags fett du bør spise

Oslo / MMG, 30.05.17: Fullt hus for Mills på fagseminar om fett og fiber for landets ernæringsfysiologer: - Kunnskapen som ble presentert er svært spennende, mener selskapets Helse- og ernæringssjef.

Veier til god hjertehelse: fett og fiber

Kan flerumettet fett og fiber bidra til å løse folkehelseutfordringene? Og hvordan får vi fiber i folket? Velkommen til fagseminar hos Mills 30. mai 2017.

Derfor bør du se etter nøkkelhullet

– Velger du produkter med Nøkkelhullet, kan du være trygg på at det som ligger i handlekurven inneholder sunnere fett, mindre sukker og salt, og mer fiber og fullkorn sammenliknet med andre matvarer i samme kategori, forklarer helse- og ernæringssjef i Mills, Marte Gjeitung Byfuglien.

barn julemiddag

Tips til hvordan julemåltidene kan bli enda triveligere for både store og små

Måltidene i jula er høydepunktet for mange. Lange måltider, variert og stort utvalg av fristende retter og ikke minst kvalitetstid med venner og kjente. Men idyllen kan fort bli til et kaos av løpende barn og voksne, kombinert med et lydnivå som egner seg bedre ute enn inne. Helse- og ernæringssjef i Mills, Marte Gjeitung Byfuglien gir deg tipsene til hvordan julemåltidet kan bli enda triveligere for både store og små.

Enkel julefrokost

Julefrokost med lave skuldre

Kommer hele slekta på julefrokost? Antisupermamma viser deg snarveien til frokostforberedelser uten mas.

Mills DA har signert intensjonsavtale for sunnere mat og bedre helse

Mills DA har sammen med næringsorganisasjonene, dagligvarebransjen og produsenter av mat og drikke signert en intensjonsavtale der vi sammen forplikter oss til å jobbe videre i samme retning for bedre helse. I avtalen ligger konkrete mål for reduksjon av sukker, salt og mettet fett i mat og drikke, hvor de nasjonale kostholdsanbefalingene og vitenskapelig dokumentasjon legges til grunn for arbeidet om et sunnere Norge.

Casa Kaos i sofaen

– Det er blitt mer akseptert å velge enkle løsninger i jula

Senk forventningene til deg selv og gå en fredeligere adventstid i møte. Det er budskapet fra foreldreblogger og tobarnsmor Marte Frimand-Anda. Selv er hun tilhenger av å jukse litt.

julemiddag allergi

Får du gjester med allergi? Inkluder alle i måltidet

Når du skal ha mange gjester til bords er sjansen stor for at noen har allergier eller preferanser du må ta hensyn til. Slik lager du en meny som inkluderer alle.

Slik lager du mat til mange – uten stress

Det er ikke noe hokus pokus å lage mat til mange, i følge Jostein Medhus hos Kulinarisk Akademi. Det handler om én viktig ingrediens; planlegging!

Fett samlet fullt hus

Interessen for fett og ernæring er slående stor og Mills DA samlet de beste på området til en faglig dag på Operaen i Oslo. Representanter fra Helsedirektoratet og Universitet i Oslo var blant de fremmøtte sammen med en rekke ernæringsfysiologer og samarbeidspartnere. For Mills er kunnskap om fett helt avgjørende.

Ingredienser i margarin

Alt du noensinne har hatt lyst til å vite om margarin

Margarin er en nyttig og sunn matvare som først og fremst består av naturlige oljer og fett fra planteriket. Visste du at ulike typer margarin har ulike egenskaper? Her er den ultimate margaringuiden!

Barn leker med reke

9 tips for barnas matro

Her finner du et sett med enkle tips som kan bidra til å la barna beholde matroen lengst mulig. Tipsene er satt sammen av klinisk ernæringsfysiolog Marte Gjeitung Byfuglien i Mills og psykiater Finn Skårderud og hans kolleger ved Villa Sult.

To søstre spiser pølser

La oss gi barna matro

To av tre mødre er bekymret for at barna skal utvikle et usunt og anstrengt forhold til mat og kropp. Over halvparten av fedrene er også bekymret.

salt i treskjeer

Klarer vi å redusere saltinntaket vårt?

Mills AS har jobbet med saltreduksjon over flere år, og den planlagte saltreduksjonen frem til 2019 vil utgjøre om lag ytterligere 110 tonn salt, som gir en reduksjon på ca. 18 prosent i forhold til dagens saltforbruk.

3 ting du kanskje ikke visste om fett

Fett er det næringsstoffet som gir mest energi. Det mange kanskje ikke er klar over er at fett har mange andre oppgaver i kroppen også.

Mills ovnsbakt postei med rødbete og rødbetspirer

Gjør det enkelt for folk å ta sunne valg

Mills AS ønsker å gjøre det enkelt for dagens og fremtidens generasjoner å samles rundt sunn og god mat. Til grunn for våre produktutviklinger legger vi helsemyndighetenes kostholdsanbefalinger. Disse er basert på solide kunnskapsoppsummeringer.