Fett samlet fullt hus

Interessen for fett og ernæring er slående stor og Mills DA samlet de beste på området til en faglig dag på Operaen i Oslo. Representanter fra Helsedirektoratet og Universitet i Oslo var blant de fremmøtte sammen med en rekke ernæringsfysiologer og samarbeidspartnere. For Mills er kunnskap om fett helt avgjørende.

Foran en fullsatt sal fikk personer som Divisjonsdirektør for folkehelsen Linda Granlund og Professor og overlege Kjetil Retterstøl delt sin kunnskap og interesse, men også bekymring rundt inntaket av mettet fett i befolkningen. Det er ingen tvil om at fett påvirker folkehelsen og enkelte eksperter strides om hvordan.

-For Mills er det viktig å være en samfunnsaktør som tar grep. Vår misjon handler om å gjøre det enkelt for dagens og fremtidens generasjoner å samles rundt sunn og god mat og vi har dermed et naturlig fokus på helse og ernæring i organisasjonen, sier Marte Gjeitung Byfuglien, sjef for Helse og Ernæring i Mills DA.

 

Kjetil Retterstøl, overlege på Lipidklinikken og professor ved UiO, var en av foredragsholderne.

Mills sine produkter, som finnes omtrent i alle norske hjem, er utviklet basert på Helsemyndighetenes kostråd. Selskapet tar aktive grep for å redusere spesielt salt, sukker og mettet fett.

-Men dette med fett er ikke alltid like lett. Det er fettet som ofte setter smak på maten, og blir maten for sunn og fettfri er det ingen som vil spise den. Så dette er en utfordring som både matvarebransjen, Helsemyndighetene og ernæringsrådgiver står overfor hele tiden, avslutter Marte.

Takk til alle våre samarbeidspartnere som bidro med faglig input denne dagen!

 

Flere dyktige foredragsholdere som bidro! Fra venstre; Stine Ulven, professor ved UiO, Martin Bogsrud, lege og seksjonsleder for NKT for FH, OUS, Marte Gjeitung Byfuglien, helse- og ernæringssjef i Mills DA og Mari Myhrstad, 1. Amanuenist, HiOA.
Fra venstre; Linn Øyri, klinisk ernæringsfysiolog, NKT for FH, Marte Gjeitung Byfuglien, helse- og ernæringssjef fra Mills DA og Karianne Svendsen, stipendiat ved UiO.