Oda Gaarud - Business Controller

Om veien inn

«Jeg begynte som Business Analyst i avdelingen for Konserninnkjøp i mai 2013. Jeg søkte meg til Mills fordi jeg hadde lyst til å jobbe innen FMCG, og fordi jeg syns Mills var et spennende norsk selskap med sterke merkevarer.

Etter omlag to og et halvt år i Konserninnkjøp, ble jeg spurt om jeg hadde lyst til å starte som Business Controller i Økonomi-avdelingen. Det hadde jeg selvfølgelig lyst til, så nå har jeg jobbet på Økonomi i snart et og et halvt år.

Her har jeg ansvar for oppfølging av salg og merkevare, hvilket innebærer oppfølging av kostnadene til salg og merkevare, og ikke minst inntektene hos Mills».

Om hverdagen

«Dagen starter ofte med at jeg sjekker hvordan salget ligger an for uken. Videre kommer det ofte en forespørsel eller to fra noen som har noen spørsmål til hvorfor lønnsomheten på en produktgruppe ser ut som den gjør, eller hvordan de ligger an med kostnadene i forhold til budsjett. Gjennom året jobber vi løpende med rapportering og budsjettering, og dette fyller dagene i de periodene vi jobber med dette. Det blir mange timer i Excel i løpet av en arbeidsdag!

Når vi skal jobbe med å budsjettere lønnsomheten, er det viktig at man får arbeidet inn alle forutsetninger riktig. Da gjelder det å tenke klart og ha en kvalifisert og gjennomregnet mening om fremtiden. Heldigvis er det mange på huset hos Mills med erfaring og kunnskap, men forutsetningene og markedet endrer seg stadig, så det gjelder å sortere informasjonen riktig. Det beste med jobben er at man er tett på der det skjer. Man følger tett med på salget og utviklingen i markedet, samt at man får være med i diskusjoner og prosjekter om veien videre.»

Om jobben og livet i Mills

«Jeg liker at det er akkurat passe stort i Mills: stort nok til at man har spesialiserte fagmiljøer med mye kompetanse; stort nok til at man har mulighet til å utvikle seg karrieremessig; stort nok til at vi er en betydelig aktør i norsk dagligvarehandel og stort nok til at det er mange faglige utfordringer. Samtidig er det lite nok til at alle kjenner alle; lite nok til at man vet hva som skjer på huset og lite nok til at hver ansatt teller som en viktig person og lagspiller; ikke bare et ansattnummer».