Brød for hele familien

Det er få ting som kan måle seg med lukten og smaken av nystekt brød. Her finner du et variert utvalg av brødoppskrifter med noe for enhver smak - også allergivennlige. Ta gjerne med barna på en bakedag og lag mange brød når du først er i gang. Fryser du ned brødene i ferdigskårede skiver, kan du enkelt ta opp en skive og få smaken av nystekt brød både til frokost, lunsj og kvelds.

Grovt brytebrød

Grovt brytebrød

Grovt brytebrød er et luftig og smakfullt tilbehør til både lapskaus, supper og gryteretter, og egner seg spesielt godt når familien samles rundt middagsbordet. Her har vi brukt grovt mel, noe som øker fiberinnholdet i brødet og bidrar til bedre metthetsfølelse. Lag gjerne flere porsjoner når du først er i gang og frys ned til senere. Da kan du enkelt ta opp så mange brytebrød du trenger.

Oppskrift på grovt brytebrød
Eltefritt valnøttbrød

Eltefritt valnøttbrød

Dette eltefrie brødet er enkelt å lage og gir deg rykende ferskt brød til frokost med minimal innsats. Brødet hever over natten og egner seg godt når du vil ha nystekt brød i helgen eller på morgener med ekstra god tid. Valnøttene gir brødet en unik smak som går perfekt sammen med klassiske pålegg som skinke, eggesalat, rødbetsalat eller brunost.

Oppskrift på eltefritt valnøttbrød
Eltefritt gulrotbrød

Eltefritt gulrotbrød

Det finnes flere grunner til å tilsette litt revet gulrot i brødet. Brødet hever over natten og egner seg godt når du vil ha nystekt brød i helgen eller på morgener med ekstra god tid. Gulroten gir en nydelig søtlig smak på brødet, og kanskje viktigst av alt: den sørger for at brødet blir supersaftig. Her får du en eltefri variant av gulrotbrødet som er enkelt og raskt å lage. Deigen lager du kvelden i forveien, så kan du enkelt nyte nystekt brød til frokost.

Oppskrift på eltefritt gulrotbrød
pannebrød med havregryn

Pannebrød med havregryn

Pannebrød med havregryn er det perfekte matpakkebrødet for deg som vil lage raske brød. Med havregryn får du et brød som også metter godt i små og store mager. Bruk gjerne helgen til å lage pannebrødene og frys dem ned så fort de er avkjølt, så kan du ta opp så mange pannebrød du trenger til matpakken på morgenen.

Oppskrift på pannebrød med havregryn
Grove polarbrød

Grove polarbrød

Polarbrød har på noen år blitt en klar matpakkefavoritt. Denne varianten krever hverken elting eller heving, og resultatet er luftige og saftige polarbrød som er klare i løpet av rekordkort tid. Ta gjerne med barna i tillagingen og la dem få kjevle ut polarbrødene. Oppskriften gir 10 polarbrød.

Oppskrift på grove polarbrød
Irsk sodabrød

Irsk sodabrød

Irsk sodabrød, eller natronbrød som det også kalles, er beviset på at du ikke trenger gjær og hevetid for å få et luftig og saftig brød. Hemmeligheten bak irenes enkle favorittbrød er natron i kombinasjon med et syrlig melkeprodukt. Denne alliansen gjør at du får rykende ferskt brød klart på 40 minutter. Perfekt når du ikke har tid til å vente på gjærbaksten.

Oppskrift på irsk sodabrød
Eltefritt glutenfritt brød

Eltefritt glutenfritt brød

Dette luftige og smakfulle brødet kan du lage både uten elting, brødform og gryte – enklere blir det ikke! Deigen røres raskt sammen og heves over natten. Se hvilket enkelt triks under stekingen gir brødet knasende sprø skorpe.

Oppskrift på eltefritt glutenfritt brød
Bananbrød

Saftig bananbrød uten melk, gluten og tilsatt sukker

Har du bananer som begynner å bli brune i skallet? Da har du en perfekt anledning til å lage deilig bananbrød. Godt modne bananer gir nemlig sødme og saftighet til baksten. Bananbrød finnes i utallige versjoner. Denne varianten er laget av glutenfritt mel, og er i tillegg helt fritt for melkeprodukter.

Oppskrift på saftig bananbrød uten melk, gluten og tilsatt sukker