Matro-spillet gjør måltidet moro!

I samarbeid med Egmont, Villa Sult og flere anerkjente pedagoger, har Mills utviklet det store Matro-spillet.

Hva går Matro-spillet ut på?
Gjennom kategoriene «lek med maten», «fleip eller fakta» og «matro» får hele familien en helt ny opplevelse rundt matbordet. Matro-spillet gjør måltidet til en lek, og legger utdaterte regler for bordskikk tilbake i kjøkkenskuffen.

Spillet finnes både i en bordutgave, som selges hos ARK, og i en digital versjon. Den digitale versjonen er helt gratis å bruke, og du spiller du på mobil, nettbrett eller PC mens dere spiser.

Dette spillet bringer lek og humor til spisebordet. Det hjelper store og små med å finne måltidsgleden og til å bruke sansene på en leken og lærerik måte. Anbefales!

Merete Sivertsgård, pedagog i Ellingstad barnehage.

Veldig mange norske småbarnsforeldre opplever hverdagsmåltidene som stressende, preget av bekymringer og dårlig samvittighet. Har ikke poden lyst på det som står på menyen, er det vanskelig å få spist opp før oppmerksomheten forsvinner andre steder, og ser middagsbordet ut som en slagmark hver gang?

Vi tror løsningen til mer Matro handler om å senke både skuldrene og forventningene til måltidsituasjonen. For det er ikke egentlig så mye som skal til for å skape trivsel og god stemning rundt matbordet. Gjennom å gjøre måltidet til en lek bidrar Matro-spillet til det.

Jeg tror dette kan tilføre mange småbarnsfamilier en sårt tiltrengt anledning til å samle seg om et av de aller viktigste familieritualene, nemlig felles måltider. At det i tillegg er med å fremme gode og sunne spisevaner fra barna er små av, gjør spillet bare enda mer verdifullt. Det burde bli et standardutstyr i enhver småbarnsfamilie.

Frode Thuen, psykolog og forfatter

Hvor får jeg kjøpt Matro-spillet?
Spillet selges eksklusivt hos ARK, både i butikker og på nett.

Klikk her for å spille Matro-spillet på telefon, nettbrett eller PC.