Middager barna kan hjelpe til å lage

Når barna involveres i matlagingen øker både mestringsgleden og sannsynligheten for at de smaker på og spiser nye retter og råvarer. Her finner du et utvalg av middager som egner seg godt til å la barna delta i, enten på en hverdag med ekstra god tid eller i helgene. La dem få kutte grønnsaker, rive ost og dele opp salatblader.

Kremet brokkoligrateng med bacon og pasta

Kremet brokkoligrateng med bacon og pasta

Denne brokkoligratengen er enkel å lage og gir en komplett middag på bare 40 minutter. Her kan du la barna hjelpe til med å dele opp brokkoli og rive ost. Alt-i-ett-formen er fylt med fyldig bacon og pasta. Bruk gjerne fullkornspasta og bytt ut baconet med skinke eller kylling om du heller foretrekker det. Resultatet er en smakfull og mettende middag som fort kan bli en favoritt hos mange.

Oppskrift finner du her
Rask og enkel kjøttsuppe

Rask og enkel kjøttsuppe

Kjøttsuppe er en populær middagsfavoritt, og med biffstrimler kan du ha den herlige suppen klar på under en halvtime. Fyll gjerne suppen med det du har av grønnsaker i kjøleskapet, og la barna få delta ved å vaske og kutte grønnsaker.

Få oppskriften her
greske kjøttboller

Greske kjøttboller

Det greske kjøkkenet har mye godt å by på og greske kjøttboller, også kalt keftedakia, er en klassiker. Kjøttbollene har en mild smak av lam, hvitløk og urter som går godt sammen med en hjemmelaget tzatziki og pitabrød. Gjør klar kjøttbolledeigen og la barna få trille ut bollene!

Få oppskrift på greske kjøttboller her
Kyllingsalat med karridressing

Kyllingsalat med karridressing

Kyllingsalat er en lett og frisk favoritt som passer like godt til lunsj som til middag. Denne varianten er toppet med en deilig dressing av karri og lime, som setter ekstra god smak på salaten. En fin middag der barna kan få rive opp salatbladene og dele opp grønnsakene.

Oppskrift på kyllingsalat med karridressing
Ungarsk gulasj

Ungarsk gulasj fra Knettsetra

Vi har vært så heldige å få oppskriften på Knettsetras berømte ungarske gulasj. Den tar litt tid å lage og egner seg godt til dager med litt ekstra tid eller helgen. La barna få vaske og kutte grønnsaker og server kjøttsuppen med en dæsj lettrømme på topp. Kjøttsuppen egner seg dessuten godt til frysing, så lag gjerne mye når du først er i gang!

Få oppskriften her
Kremet gulrotsuppe med bygg og linser, bacon og parmesan

Kremet gulrotsuppe med bygg og linser, bacon og parmesan

Her kan barna vaske og dele gulrøtter til en nydelig kremet gulrotsuppe som toppes med litt bacon, parmesan, bygg og linser. Byggsalaten gir ekstra smak og gjør at du får en suppe som metter godt.

Hjemmelagde fiskepinner med potetmos. Foto.

Hjemmelagde fiskepinner med klassisk tilbehør

Fiskepinner er barnas fiskefavoritt, og mange voksnes også. I hvert fall den hjemmelagde varianten. Lager du fiskepinnene selv får du alltid høyt innhold av fisk, og det går dessuten mye raskere enn du tror. Bruk gjerne andre fisketyper som for eksempel lyr eller hyse. Barna vil ha stor glede av å dyppe fiskebitene i egg og griljermel. Server hjemmelagde fiskepinner med klassisk tilbehør som gulrotsalat, Mills remulade og potetmos.

Her finner du oppskriften på hjemmelagde fiskepinner
Ferske vårruller med peanøttsaus. Foto.

Ferske vårruller med peanøttsaus

Ferske vårruller er perfekt mat å lage sammen med familien. Lag et hyggelig vårrullverksted ved middagsbordet og la alle fylle rullene med sine favorittingredienser. Enkelt og supergodt!

Få oppskriften på ferske vårruller med peanøttsaus
Poke bowl med laks og chilimajones. Foto.

Pokebowl med chilimajones

Pokebowl er sunn fastfood fra Hawaii, og består av ris, fisk og rikelig med grønnsaker. Bytt gjerne ut tacoen med poke og la familien velge sine favoritter i bollen. Bruk gjerne fullkornsris i stedet for sushiris, så får alle i seg litt fiber også.

Slik lager du poke