Ukemeny for hele familien

Denne ukemenyen samler sammen varierte middager som samsvarer med myndighetenes kostanbefalinger. I tillegg til å smake godt, er de enkle og raske å lage og har et godt innhold av grønnsaker. Lager du ukemeny, sparer du tid på planlegging og gjør det enklere å redusere matsvinnet.

Wrap med laks og byggrynsalat

Mandag:

Wraps med laks, byggryn og urtedressing

Wraps med laks er raskt og godt, og perfekt hverdagsmiddag. Her får saftige skiver av stekt laks følge av deilig byggrynsalat og urtedressing med mild smak av hvitløk og timian.

Pølsegrateng. Foto.

Tirsdag:

Pølsegrateng med rotgrønnsaker

Pølsegrateng er familiefavoritten det er vanskelig å gå lei av. Bruk gjerne magre kjøttpølser og fyll gratengen med enda mer grønnsaker. Vil du sette en ekstra spiss på pølsegratengen kan du bruke oster med mye smak, som parmesan eller vellagret ost.

Oppskriften finner du her
Lakseburger. Foto.

Onsdag:

Saftig lakseburger med sitron- og urteaioli

Hjemmelaget lakseburger lages på bare 20 minutter. Lager du lakseburgeren selv får du dessuten alltid et høyt innhold av fisk og et saftig resultat på burgeren. Server lakseburgeren i hamburgerbrød av fullkorn sammen med en grønn salat ved siden av.

Få oppskriften på lakseburger her
Barnas Tomatsuppe. Foto.

Torsdag:

Barnas hjemmelagde tomatsuppe

Tomatsuppe er mange barns største middagsfavoritt – gjerne i kombinasjon med pannekaker. Vår tomatsuppe er nøye utprøvd og testet i flere omganger, før vi tilslutt kom frem til denne oppskriften som fikk tommel opp fra de små. Den er i tillegg rask og enkel å lage, og har en mild og god smak som passer for både små og store.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe
Fisketaco med korianderdressing. Foto.

Fredag:

Fisketaco med kremet korianderdressing

Prøv en ny vri på tacoen med sprø og saftige fiskebiter og en deilig, kremet korianderdressing. Server med rikelig med salat i tortillalefser, eller i vanlige tacoskjell om du fortrekker det. Fisketaco kan du lage med all slags fisk, for eksempel kveite, laks, lyr eller hyse. Vi har brukt torskefilet i denne.

Oppskrift på fisketaco får du her
Vegetar tikka masala

Lørdag:

Vegetar tikka masala

Tikka masala har til tross for sitt indiske navn opprinnelse fra Storbritannia. Retten består opprinnelig av yoghurtmarinert kjøtt som er kokt i en saus av tomater, fløte og krydder. I denne vegetar tikka masalaen har vi laget sausen og fylt den med mettende linser, smakfull blomkål og søtpoteter. Om du ønsker, kan du tilsette stekt kylling i retten.

Her finner du oppskrift på tikka masala
Helstekt indrefilet

Søndag:

Helstekt indrefilet

Indrefileten er det edleste og møreste storfekjøttet, og er betydelig enklere å lykkes med når det helstekes. Med et steketermometer for hånden er du garantert et mørt og saftig resultat på indrefileten. Sammen med en smaksrik rødløkskompott og deilige ovnsbakte cherrytomater, blir dette fort et uforglemmelig festmåltid. Server gjerne med en grønn sidesalat i tillegg.

Oppskrift på helstekt indrefilet

Annet:

Eltefritt grytebrød

Bakst:

Eltefritt grytebrød

Dette er et luftig og grovt brød, som blir saftig og får en fantastisk sprø skorpe når det bakes i gryte. Grytebrødet er i tillegg eltefritt og krever derfor minimalt med innsats. Alt du trenger er litt planlegging dagen i forveien, så har du brødet klart til frokost dagen etter.

Oppskrift på eltefritt grytebrød
Kanelbolleeplekake

Søt bakst:

Kanelbollekake med eplefyll

Klarer du ikke å bestemme deg for om du skal lage kanelboller eller eplekake? Slå de to herlige bakverkene sammen og lag en smakfull kanelbolleeplekake. Luftige kanelboller med nydelig eplefyll er en kombinasjon de fleste vil elske.

Oppskrift på kanelbollekake med eplefyll