Foliepakker på grillen - den perfekte sommermaten

Foliepakker er noe av den enkleste maten du kan lage på grillen - det blir lite søl og gode smaker. Lag alt fra tilbehøret til en helgrillet entrecote, eller et helt måltid i en pakke, slik som foliebakt fisk med grønnsaker. Vi har samlet noen av våre favorittoppskrifter, i tillegg til gode steketips til grillmaten.

Bakt fisk og grønnsaker i folie

Enklere middag enn dette får du omtrent ikke. Disse fiskepakkene kan fylles med det meste av fisk, grønnsaker og urter, og det tar ikke lang tid fra pakkene er på grillen til de er klare for å spises.

Se oppskriften her

Bakte poteter

Bakte poteter er det perfekte tilbehøret til grillmaten, eller som et eget måltid – servert med deilig fyll. Her har vi tilsatt rødløk som karamelliserer seg inne i foliepakke og setter en deilig, søt smak på potetene.

Se oppskriften her
Bakt sopp i folie. Foto.

Bakt sopp med hvitløk og timian

Sopp på grillen er kjempegodt og veldig enkelt å lage. Bland soppen med deilige smaker som hvitløk og timian, og du har raskt og enkelt tilbehør som passer til det meste av grillmat.

Se oppskriften her

Andre oppskrifter til grillen

Steketips til grillmat

Grilling er synonymt med sommer, sol og godt selskap. Her får du tipsene som sørger for at grillmaten får et supert resultat.

Grilling av kjøtt. Foto.

Slik griller du kjøtt med saftig resultat

For å lykkes med grillmaten må du være godt forberedt, ha litt tålmodighet og helst et steketermometer. Det er suksessoppskriften når norgesmesteren i grilling forteller hvordan du lykkes med kjøtt på grillen.

Grille hamburger. Foto.

Slik griller du en saftig hamburger

Unngå at halvparten av burgeren ligger igjen på risten. Følg disse enkle rådene for å få en saftig og vellykket hamburger på grillen.

Helgrillet fisk. Foto.

Slik griller du hel fisk

Skal du grille fisk til mange, er hel fisk en sikker vei til grillsuksess. Fisken griller seg nærmest selv, tilberedingen er lekende lett, og det ser i tillegg veldig imponerende ut. Allikevel er det mange som vegrer seg for å legge fisk på grillen, mye på grunn av at man ofte ender opp med fastbrent fisk som går i stykker når den fjernes fra grillen. Følger du noen enkle huskeregler, unngår du at fisken setter seg fast og du får et garantert saftig og smakfullt sluttresultat.

Pizza på grillen. Foto.

Slik lager du pizza på grillen

Har du grill med lokk kan du lage en pizza samtidig som du nyter sommersola i det fri. Å lage pizza på grillen kan gjøres på flere måter. Hobbykokk og pizzaelsker Olav Birkeland gir deg sine beste tips her.

Røyking på grill. Foto.

Røyking på grill – enklere enn du tror

Å røyke mat på grillen er vesentlig enklere enn det høres ut som, og gir en helt unik smak på grillmaten. Grillkongen Craig Whitson guider deg til suksess.

Helgrillet kjøtt. Foto.

Slik helgriller du kjøtt

Det er ingen grunn til å stå og svette i timevis foran grillen når du skal grille til mange. Velger du store kjøttstykker får du ikke bare mer kjøtt på grillen, du får også mer tid til å hygge deg med gjestene. Følger du de fire enkle stegene under her vil du få perfekt resultat hver gang.