Melange har «innebygde» temperatursignal i de faste stoffene, som faller til bunnen og brunes. Dette gjør at du hele tiden kan se hvor varm stekepannen er, noe som gjør det enkelt å regulere styrken på platen i forhold til hva du steker.

Steking ved 140 grader

Melange smelter ved cirka 30 grader. Ved 100 grader begynner margarinen å skumme, og vannet fordamper. Når vannet er borte stiger temperaturen raskt.

Dette er velegnet til steking ved 140 grader
– Omelett
– Speilegget

Melange 160 grader

Steking ved 160 grader

Ved 160 grader er bunnfallet lysebrunt. Ved denne temperaturen er det best å steke fisk.

Disse typer kjøtt er velegnet til steking ved 160 grader:
– Fisk
– Kalkun
– Panert kjøtt

Steking ved 180 grader

Når bunnfallet er mørkebrunt har Melange en temperatur på 180 grader. Dette er en temperatur for kjøtt som skal stekes raskt.

En biff som skal ha god bruning, men være lite stekt inni, stekes ved denne temperaturen. Dette er den maksimale steketemperatur.

Disse typene kjøtt er velegnet til steking ved 180 grader:
– Raskt stekt kjøtt
– Biff
– Kylling