På slutten av 1800-tallet var Akerselva Oslos pulsåre, og store deler av Norges første industri ble skapt i tilknytning til elva. Noen hundre meter unna ble Agra Margarinfabrik etablert i 1885. Her så suksessen Melange dagens lys i 1919. I 1951 kom produksjonen av Mills Majones i gang, og året etter ble Mills Kaviar lansert. Etter hvert kom mange andre Mills-produkter til og det var hektisk aktivitet i fabrikken i Sofienberggata.

I 1994 ble margarinproduksjonen flyttet til vår fabrikk i Fredrikstad, og fabrikken overtok dermed all produksjon av Melange og andre margarinprodukter. I 2013 fulgte Mills Majones etter, og 128 års fabrikk-historie på Grünerløkka ble avsluttet.

Når planleggingen av vårt nye hovedkontor startet, var det aldri tvil om at kontoret skulle beholde sin beliggenhet ved Sofienbergparken. I 2015 startet arbeidet sammen med Ledsten Arkitektur og Element Arkitekter for ombygging av den gamle fabrikken til moderne kontor og matfaglig senter. Ønsket var å forbinde interiør, fasade og byparken utenfor.

Resultatet er i dag åpne, lyse lokaler, med tradisjon og historie integrert i detaljene. Fasaden, som tidligere var lukket, er åpnet opp og forbipasserende kan få et innblikk av virksomheten.

Vårt nye Mat- og Merkevarehus har vunnet en rekke priser etter moderniseringen, blant annet Oslo bys arkitekturpris 2017, Vinner: Oslo Arkitektforenings Arkitekturpris 2017 og DOGA-merket 2017.

 

 

I underetasjen finner du får fagkjøkken. Her utvikler vi nye produkter og gjør forbedringer på de som allerede finnes.