Bakt søtpotet med bønner og oliven


30 min.

Dårlig tid trenger ikke gå på bekostning av god smak, bare prøv denne oppskriften. Ovnsbakt søtpotet fylt med herlige smaker fra Middelhavet er perfekt på travle dager!

Ingredienser

  • 2 stk store søtpoteter
  • 1 pakke Delikat Grønnere Middag - Bønner & Oliven
  • 2 ss olivenolje
  • 4 ss tyrkisk yoghurt, kesam eller rømme
  • Finhakkede friske urter
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  • Vask og skrubb søtpotetene godt, og del dem i to på langs.

    Gni dem inn med olivenolje, salt og pepper, og legg dem med snittflaten ned i en ildfast form eller på bakepapir på et stekebrett.

    Stek midt i ovnen på 200 C, i 20–30 minutter. Stikk i dem med en gaffel for å sjekke at de er møre.

    Legg søtpotetene på tallerken med snittflaten opp, topp med Delikat Bønner & Oliven og avslutt gjerne med en skje tyrkisk yoghurt og finhakkede friske urter som basilikum, rosmarin eller timian.

     

    Oppskriften er utviklet av Maj-Britt Aagard, forfatteren bak kokeboken Kjøttfri mandag og kvinnen bak bloggen spiselandslaget.com.