Fylte butterdeigskopper med skagensalat


20 min.

Skal du ha gjester til frokost, eller har lyst på noe ekstra godt til deg selv og familien? Disse butterdeigskoppene med skagensalat ser imponerende ut på helgefrokostbordet, og er lekende lette å lage. Og så smaker de himmelsk!

Ingredienser

  • 3 stk ferdige butterdeigsplater
  • 2 ss Flytende Melange
  • 3 stk egg
  • 6 skiver røkelaks
  • 1 pk Delikat Skagensalat
  • 1 ss finhakket gressløk
  • Salt og pepper etter smak
  • Fersk dill til pynt

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 200 grader.

  • Del butterdeigsplatene i seks like store ruter. Bruker du frosne plater, skal de være opptinte.

  • Pensle seks av hullene i et muffinsbrett med flytende Melange.

  • Form en rute med butterdeig ned i hvert hull med fingrene. De skal helst stå litt over kanten.

  • Pisk eggene sammen med finhakket gressløk, litt salt og pepper. Bruk en liten øse og fyll hver butterdeigskopp med pisket egg.

  • Sett muffinsbrettet midt i ovnen på 200 grader i 12 til 15 minutter, til butterdeigen har puffet seg godt opp på kantene og er gyldenbrun, og eggestanden har stivnet.

  • Avkjøl butterdeigskoppene litt før du tar dem ut av formen, og topp dem så med hver sin skive røkelaks og en god skje med Delikat Skagensalat. Pynt med dill helt til slutt.