
Grillet makrell med frisk potetsalat
Slik gjør du
Varm opp grillen eller en stekepanne på middels høy varme.
La makrellen være romtemperert før du begynner å grille.
Skjær 3-4 snitt i skinnet på makrellen. Pensle den godt med en smaksnøytral olje eller flytende Melange. Krydre med salt og pepper.
Del sitronen i skiver og legg disse i buken på makrellen. Bruker du makrellfilet kan du grille sitronskivene for seg selv i 1 minutt på hver side.
Legg den hele makrellen på grillen eller stekepannen og grill eller stek i 3 minutter på hver side. Har du makrellfileter holder det å grille eller steke den i 3 minutter med skinnsiden ned.
Server den grillede makrellen med bladspinat, potetsalat med agurk og grillede sitronskiver. Nyheten ferdig potetsalat med agurk fra Delikat finnes i butikkene hele sommeren.
Tips: Hvor mange makrell du trenger vil avhenge av størrelsen på fisken. Beregn ca. 300 gram (før den renses) per person.
Antall porsjoner:
- 1 stk stor renset makrell eller 2 makrellfileter
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 stk sitron
- 1 pk Delikat potetsalat med frisk agurk
- 2 never bladspinat
Produkter i oppskriften

Kommentarer