Grillet makrell med frisk potetsalat

Enkelt
15 min.
Makrellen er på sitt aller beste om sommeren og en uunnværlig sommerrett for mange. Prøv helgrillet makrell neste gang du griller, det er superenkelt og resultatet blir garantert bra. Sammen med en frisk og sommerlig potetsalat, blir dette et grillmåltid du sent vil glemme.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Varm opp grillen eller en stekepanne på middels høy varme.

La makrellen være romtemperert før du begynner å grille.

Skjær 3-4 snitt i skinnet på makrellen. Pensle den godt med en smaksnøytral olje eller flytende Melange. Krydre med salt og pepper.

Del sitronen i skiver og legg disse i buken på makrellen. Bruker du makrellfilet kan du grille sitronskivene for seg selv i 1 minutt på hver side.

Legg den hele makrellen på grillen eller stekepannen og grill eller stek i 3 minutter på hver side. Har du makrellfileter holder det å grille eller steke den i 3 minutter med skinnsiden ned.

Server den grillede makrellen med bladspinat, potetsalat med agurk og grillede sitronskiver. Nyheten ferdig potetsalat med agurk fra Delikat finnes i butikkene hele sommeren.

Tips: Hvor mange makrell du trenger vil avhenge av størrelsen på fisken. Beregn ca. 300 gram (før den renses) per person.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Potetsalat med agurk

Delikat potetsalat med frisk agurk

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Pizza med bønner og oliven

Enkelt
30 min.

Bakt søtpotet med bønner og oliven

Enkelt
30 min.

Pitabrød med spicy bygg- og bønnesalat, grillet halloumi og hummus

Enkelt
30 min.