
Pitabrød med spicy bygg- og bønnesalat, grillet halloumi og hummus
Slik gjør du
Lag hummus først. Hell laken av kikertene, men spar på et par skjeer av den. Kjør kikertene glatte med en stavmikser sammen med tahini, hvitløk, spisskummen, sitronsaft og olivenolje. Spe eventuelt med lake, hvis hummusen blir for tykk. Smak til med salt og pepper til slutt.
Skjær halloumiosten i skiver på ca. 1 cm. Gni litt olivenolje på dem og grill eller stek dem i middels varm panne, 1 minutt på hver side. De smelter ikke utover som annen ost, men blir myke ved varmebehandling.
Fyll pitabrød med ost, hummus og Bygg & Bønner, samt skiver av frisk agurk, tomat og rødløk. Topp med en skje yoghurt, rømme eller kesam.
Oppskriften er utviklet av Maj-Britt Aagard, forfatteren bak kokeboken Kjøttfri mandag og kvinnen bak bloggen spiselandslaget.com.
Antall porsjoner:
- 1 boks Delikat Grønnere Middag - Bygg & Bønner
- 4 stk pitabrød
- 1 boks kikerter
- 1 ss tahini
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 ts spisskummen
- 0.5 sitron - saften
- 0.5 dl olivenolje
- 150 g halloumi (kypriotisk ost som fås i de fleste matbutikker)
- 4 ss ss tyrkisk yoghurt, rømme eller kesam
- 1 stk tomat
- 8 skiver agurk
- 0.5 rødløk
Produkter i oppskriften

Kommentarer