Aristokrater


45 min.

Aristokrater er små fingertykke og sylinderformede mandelkaker, som gjerne pyntes og smaksettes ved å pensle med egg og drysse perlesukker over. En porsjon av denne oppskriften gir cirka 50 kaker.

Ingredienser

  • 250 gram mandler, skåldet og finhakket
  • 3 stk egg (til deigen)
  • 190 gram sukker
  • 75 gram Melange
  • 250 gram hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 stk egg (til pensling)

Slik gjør du

  • Skåld og finhakk mandlene.

  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mandlene.

  • Smuldre Melange i melet med bakepulver og arbeid alt raskt sammen. La deigen hvile en times tid.

  • Trill deigen til stenger som legges på bakeplate dekket med bakepapir. Pensle med egg blandet med litt vann.

  • Stek i stekeovn ved 180 grader i ca. 12 minutter, midt i ovnen.

  • Avkjøl kakene på platen etter steking, eller dra bakepapiret med kakene over på en stor fjøl, slik at de avkjøles raskere og blir lettere å skjære.

  • Skjær kakene i stenger når de er helt kalde.