Bakt fisk i folie


30 min.

Enklere middag får du omtrent ikke. Fiskepakkene kan fylles med det meste av fisk, grønnsaker og urter.

Ingredienser

  • 600 gram fisk (f.eks. laks)
  • 2 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk pastinakk
  • 8 stk asparges
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  • Finhakk hvitløk, og skjær fennikel, gulrot og pastinakk i skiver.

  • Lag to store ark med aluminiumsfolie per porsjon (åtte ark til sammen). Smør folien med Flytende Melange eller fiskemarinade.

  • Legg et lag med grønnsaker på folien og legg et fiskestykke oppå.

  • Ha over sitronsaft, og krydre med salt og pepper.

  • Pakk den doble folien rundt, men la det være litt rom i pakken. Gjerne like mye luft som det er fisk. På den måten damper fisken mye bedre når du legger pakken på grillen og varmen begynner å spre seg.

  • Grill pakkene i 5-10 minutter, avhengig av varmen på grillen og tykkelsen på fisken. Pakk forsiktig opp en pakke etter en stund og sjekk fiskekjøttet.

  • Server pakken som den er og la hver gjest åpne sin pakke. Da får hver gjest oppleve de deilige luktene som kommer ut når man åpner pakken.