Bakte poteter


80 min.

Bakte poteter er det perfekte tilbehøret til grillmaten, eller som et eget måltid - servert med deilig fyll. Her har vi tilsatt rødløk som karamelliserer seg inne i foliepakke og setter en deilig, søt smak på potetene.

Ingredienser

  • 4 stk poteter
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss Flytende Melange
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • Timian

Slik gjør du

  • Vask potetene godt, og skjær dem i fire skiver, men ikke helt igjennom – potetene skal henge sammen i bunnen.

  • Skjær rødløken i skiver.

  • Del opp fire folieark og plasser potetene på hvert sitt ark. Ha rødløken i mellom skivene på potetene.

  • Ha 0,5 ss Flytende Melange, 0,5 ts salt og 0,5 ts pepper over hver pakke, og strø over litt timian.

  • Pakk potetene godt inn i aluminiumsfolie og legg de på grillen i cirka 1 time, gjerne med lokk over, eller til potetene er myke.

  • Har du ikke grill tilgjengelig kan du bake potetene i ovnen. Varm ovnen til 225 grader, og plasser potetene, pakket inn i aluminiumsfolie, på et stekebrett. Plasser stekebrettet midt i ovnen, og bak i cirka 1 time.

  • Server ved siden av grillmaten, eller topp de med dine favorittoppings, som f.eks. rømme, mais og tunfisk!