Bananvafler


50 min.

Godt modne bananer egner seg godt til vaffelrøren. De gir saftighet og en deilig sødme som gjør at du ikke trenger å bruke sukker i vaflene. De ferdigstekte vaflene smaker nydelig toppet med bananskiver, blåbær og honning eller lønnesirup. Oppskriften gir cirka 12 vaffelplater.

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 2 stk modne bananer, most med gaffel
  • 4 ss Flytende Melange
  • 2 dl melk
  • 3 dl skummet kulturmelk
  • 150 gram siktet hvetemel
  • 100 gram sammalt hvetemel
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts kanel
  • Til steking: Flytende Melange

Slik gjør du

  • Pisk eggene til de er luftige. Mos bananene med gaffel og bland dem sammen med eggene.

  • Tilsett flytende Melange, melk og skummet kulturmelk.

  • Bland hvetemel, sammalt hvetemel, salt, bakepulver, natron og kanel.

  • Bland det tørre litt etter litt inn i det våte mens du visper godt, til røren er jevn og uten klumper.

  • La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

  • Pensle vaffeljernet med flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel, for å hindre at vaflene setter seg fast.