
Bergenske kakemenn
Slik gjør du
-
Smelt Melange i en kjele og la det avkjøle seg et par minutter.
-
Bland Melange, sukker og melk i en bolle.
-
Bland hornsaltet inn i hvetemelet og rør sammen til en jevn deig.
-
Dekk bollen med plast og la den hvile i kjøleskap i minimum to timer, eller over natten.
-
Sett ovnen på 180 grader.
-
Arbeid litt mel inn i deigen før den kjevles ut til ca. 0,5 cm tykkelse og stikk ut figurer.
-
Tips! Når du skal stikke ut kakemennene er det lurt å sette formene tettes mulig. Jo flere ganger du må kjevle ut deigen, jo seigere blir den og kakene kan få en ruglete overflate under steking
-
Legg kakene på bakeplate dekket med bakepapir og stek kakene i 8-10 minutter på midterste rille.
-
Avkjøl kakene på platen.
-
Kakene kan spises som de er eller dekoreres med sjokolade eller konditorfarge. Dekorering med konditorfarge kan du gjøre ved å bruke trepinner eller enden av fyrstikker
-
Tips! Har du ikke tid til å lage deig samme dag som den skal brukes? Kakemenndeig kan fint oppbevares flere dager i kjøleskapet.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- 150 gram Melange
- 300 gram sukker
- 2 dl melk
- 2 ts hornsalt
- 800 gram siktet hvetemel + mel til utbaking
Produkter i oppskriften

Ser flotte og fyldige ut i ovnen, men synker sammen når de kommer ut. Smaker godt, men ser litt miserable ut. Hva er trikset?
Hei Hans! Kanskje du tok dem for tidlig ut av ovnen? Ovner er litt ulike, og en må justere steketid etter ovnstype ved å prøve seg litt fram. Lykke til hvis du prøver igjen!
Lagde disse i år, og de var supergode! 2 porsjoner blei ikke nok til Odda, så i morgen blir det 2 nye! 😄😄😄
Så hyggelig at du likte oppskriften, Nina-Beate! God jul til deg! 🙂