
Ingredienser
- 150 gram Melange
- 1.5 dl sukker
- 1.5 dl sirup
- 1 ts ingefær
- 1 ts kanel
- 75 gram finhakkede mandler
- 75 gram finhakket sukat eller aspikat (valgfritt)
- 5 dl hvetemel
- 1 ts natron
Slik gjør du
-
Visp Melange og sukker til du har en lys og luftig krem.
-
Rør inn sirup. Tilsett krydder og finhakkede mandler, og finhakket sukat om du ønsker det.
-
Rør sammen mel og natron, og tilsett det til deigen. Arbeid deigen raskt sammen.
-
Del deigen i to og trill to pølser cirka 20 cm lange. Form pølsene slik at de får en litt rektangulær form når de skjæres opp. La deigpølsene ligge kaldt til de er harde.
-
Sett ovnen på 200 grader.
-
Skjær tykke skiver av deigen med en tynn kniv. Legg kakene på en bakeplate dekket med bakepapir.
-
Stek bondekakene ved 200 grader i 7-8 minutter, midt i ovnen.
-
Avkjøl kakene på platen.
-
Tips! Kakene kan tilpasses ved bruk av lys- eller mørk sirup. Ved bruk av lys sirup blir kakene litt lysere og med litt mindre smak enn ved bruk av mørk sirup.