Brownies med karamell og sjokolade


50 min.

Denne brownien byr på en fløyelsmyk smaksopplevelse med den alltid populære kombinasjonen av karamell og sjokolade. Kaken lages enkelt med en pose brownie-miks og litt Smil-sjokolade. Topp den gjerne med litt ekstra sjokolade og karamell for en litt mer overdådig variant.

Ingredienser

  • 1 pose brownie-miks
  • Flytende Melange (til røren)
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling)
  • 160 gram Smil-sjokolade
  • Karamellsaus (valgfritt)
  • Sjokoladesaus (valgfritt)

Slik gjør du

  • Varm opp stekeovnen til 175 grader.

  • Lag brownierøre etter anvisning på pakken. Bruk Flytende Melange til røren – da slipper du å smelte smøret.

  • Pensle en rund kakeform på 24 centimeter eller en langpanne som måler cirka 20×30 centimeter med Flytende Melange, og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren jevnt i formen.

  • Fordel Smil-sjokoladen på toppen av røren, men ta vare på 3-5 biter til pynt.

  • Stek kaken i rundt 20-25 minutter eller etter anvisning på pakken, og avkjøl i formen. Kaken skal være seig i midten og ha en litt sprø overflate.

  • Del opp de resterende smil-sjokoladene slik at karamellen renner litt ut og plasser de opp på brownien.

  • Pynt gjerne med litt karamellsaus og sjokoladesaus.

  • Tips! Skal du lage brownie i langpanne? Da trenger du 240 gram smil-sjokolade til røren. Brownie i langpanne stekes i 25-30 minutter.