Brownies

Enkelt
60 min.
En klassisk brownie med saftig og seig kjerne og sprø topp er enhver sjokoladeelskers drøm. Det er ikke vanskelig å få godt resultat, trikser er å følge nøye med mot slutten av steketiden og sjekke med en kakepinne for å ta kaken ut av ovnen når den har fått perfekt konsistens. Brownies kan fint nytes som de er, men smaker også nydelig med en kule vaniljeis og friske bær. Oppskriften passer til en langpanne på cirka 25x35 centimeter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme). Smør en langpanne på cirka 25×35 centimeter med flytende Melange og fest et bakepapir i formen. Bakepapiret gjør at kaken blir enklere å få ut av langpannen.

  2. Ha flytende Melange og sukker i en stor bolle og visp godt sammen.

  3. Tilsett eggene og visp godt i minst 1 minutt. Dette er med på å gjøre toppen sprø og fin.

  4. Sikt inn de tørre ingrediensene og bland alt sammen. Ikke rør for mye etter at mel er tilsatt, det kan gjøre brownien tørr og hard.

  5. Fordel kakerøren jevnt utover i den bakepapirkledde langpannen og sett på rist midt i ovnen. Stek i 40-45 minutter.

  6. TIPS: Steketiden kan variere fra ovn til ovn og i forhold til hvor stor langpanne du bruker. Sjekk med kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden. Siden brownies skal være kladdete skal det være litt kakerøre på pinnen.
  7. La kaken avkjøles helt, slik at den får satt seg før den skjæres opp i passe store stykker. Dryss over melis og server gjerne med vaniljeis og friske bær.

  8. TIPS: Brownies er en kake som fint kan lages dagen i forveien, konsistensen blir bare bedre av dette.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original

Flytende Melange

Lignende oppskrifter