
Ingredienser
- 1 stk rødløk
- 2 stk gulrot
- 2 stilker stangselleri
- 3 fedd hvitløk
- 2 stk rød paprika
- 1 stk rød chili
- 2 ss Flytende Melange
- 2 ss spisskummen
- 2 ss tørket oregano
- 1 stk laurbærblad
- 1 ts chilipulver
- 800 gram knuste tomater
- 2.5 dl vann
- 2 stk terninger grønnsaksbuljong
- 400 gram kidneybønner
- 290 gram røde linser
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 stk lime
- 4 ss fersk koriander, hakket
Slik gjør du
-
Rens løken og skjær i grove biter. Skrell gulrot og skjær i like store terninger, cirka 2×2 cm. Del stangselleri i to på langs og skjær i biter, cirka 2 cm tykke. Press hvitløksfeddene med hvitløkpresse. Rens chili og paprika for frø og skillevegger. Finhakk chili og skjær paprika i store biter.
-
Ha Flytende Melange i en stor gryte på middels høy varme. Stek løk, gulrot og stangselleri under omrøring, til løken er myk og blank.
-
Rør inn hvitløk, chili, paprika, spisskummen, tørket oregano, laurbærblad og chilipulver. Chilipulver kan variere på styrke så det kan være lurt å tilsette litt og litt til du finner riktig mengde for deg.
-
Hell over hermetiske tomater og vann. Ha i terninger grønnsakbuljong, kok opp og la gryten småkoke i 25 minutter.
-
Skyll kidneybønnene og linsene godt i et dørslag og rør inn i gryta. La gryteretten koke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper.
-
Server chili sin carne med lime og fersk koriander. Sprø tortillachips, avokado, kokt ris og rømme er også godt som ekstra tilbehør.