
Delfikake er en mektig konfektkake som hører julen til. I denne varianten har vi byttet ut geletopper med tørkede tranebær, og kjeksene har blitt erstattet med pistasjnøtter. Resultatet blir en sprek og glutenfri variant av den kjente klassikeren.
Ingredienser
- 250 gram mørk sjokolade
- 4 ss kaffe
- 250 gram Delfia
- 2 stk egg
- 3 ss sukker
- 200 gram marsipan
- 2 dl tranebær, tørkede
- 2 dl pistasje
Slik gjør du
-
Lag sterk kaffe og sett den til side.
-
Ha delfiafett i en kjele på svak varme til den så vidt er smeltet.
-
Tilsett sjokolade og la den smelte sammen med fettet. Sett til side og la blandingen avkjøle seg litt.
-
Pisk egg og sukker til eggedosis.
-
Rør inn smeltet delfiafett og sjokolade – litt av gangen. Sjokolademassen skal være blank og seig når alt er vispet inn.
-
Til slutt har du i så 4 ss sterk kaffe og blander alt godt sammen.
-
Grovhakk pistasjnøtter, og skjær skiver av marsipan, cirka 1 cm tykke.
-
Kle en brødform med bakepapir, og legg sjokoladeblandingen, pistasj, tranebær og marsipan lagvis i formen.Topp gjerne med hakket tranebær og pistasj til slutt.
-
Sett delfiakaken kjølig til den stivner – helst over natten. Server i tynne skiver.