Delfiakake med tranebær og pistasj


30 min.

Delfikake er en mektig konfektkake som hører julen til. I denne varianten har vi byttet ut geletopper med tørkede tranebær, og kjeksene har blitt erstattet med pistasjnøtter. Resultatet blir en sprek og glutenfri variant av den kjente klassikeren.

Ingredienser

  • 250 gram mørk sjokolade
  • 4 ss kaffe
  • 250 gram Delfia
  • 2 stk egg
  • 3 ss sukker
  • 200 gram marsipan
  • 2 dl tranebær, tørkede
  • 2 dl pistasje

Slik gjør du

  • Lag sterk kaffe og sett den til side.

  • Ha delfiafett i en kjele på svak varme til den så vidt er smeltet.

  • Tilsett sjokolade og la den smelte sammen med fettet. Sett til side og la blandingen avkjøle seg litt.

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.

  • Rør inn smeltet delfiafett og sjokolade – litt av gangen. Sjokolademassen skal være blank og seig når alt er vispet inn.

  • Til slutt har du i så 4 ss sterk kaffe og blander alt godt sammen.

  • Grovhakk pistasjnøtter, og skjær skiver av marsipan, cirka 1 cm tykke.

  • Kle en brødform med bakepapir, og legg sjokoladeblandingen, pistasj, tranebær og marsipan lagvis i formen.Topp gjerne med hakket tranebær og pistasj til slutt.

  • Sett delfiakaken kjølig til den stivner – helst over natten. Server i tynne skiver.