
Døler er lette og porøse kaker med lange tradisjoner i Norge. Det er lettvinte julekaker å lage, og de holder seg gode lenge. Døler har en karakteristisk smak av mandler, og potetmel og kremfløte i deigen gjør at kakene får den spesielle og lette konsistensen. Kaken har sannsynligvis fått navnet fra et dalføre, og har vært kjent siden 1800-tallet. Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Ingredienser
- 200 gram mandler, skåldede og finhakkede
- 200 gram Melange
- 200 gram sukker
- 2 dl fløte
- 125 gram potetmel
- 240 gram hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
Slik gjør du
-
Ta Melange ut av kjøleskapet og la den stå på kjøkkenbenken mens du skålder mandler. Da blir den litt mykere og enklere å jobbe med.
-
Skåld og finhakk mandlene. Se artikkel om hvordan man skålder mandler om du lurer på hvordan det gjøres.
-
Visp Melange og sukker i en bolle til det er hvitt og kremaktig.
-
Finn frem en annen bolle og hell oppi fløten. Pisk fløten til krem.
-
Tilsett mandler og pisket fløte i margarin- og sukkerblandingen.
-
Blant potetmel, hvetemel og vaniljesukker og sikt inn i blandingen av margarin, sukker og fløte. Arbeid deigen raskt sammen.
-
Sett deigen med to teskjeer på en bakeplate dekket med bakepapir.
-
Stek i stekeovn ved 200 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen, til kakene er gylne. Avkjøl kakene på rist.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.