Eggefrie krumkaker


30 min.

Krumkaker er blant våre mest populære julekaker. Navnet kommer av at man krummer kakene til en kremmerhusform når de er ferdig stekt og fortsatt varme og myke. Her er oppskriften på en eggefri variant av den populære julekaken.

Ingredienser

  • 150 gram Melange
  • 1 dl sukker
  • 1 dl siktet hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 0.5 dl fløte
  • 0.5 dl melk

Slik gjør du

  • Rør sammen Melange og sukker til sukkeret er oppløst.

  • Bland sammen hvetemel og potetmel i en skål, og fløte og melk i en annen.

  • Ha i fløteblanding og melblanding vekselvis, avslutt med hvetemel. Rør til du har en jevn røre og la den svelle i 1 time før steking.

  • Stek krumkakene gylne i krumkakejern. Rull krumkakene rundt en krumkakeform mens de er varme, eller form dem til kopper over et glass.