Enchiladas med kylling


60 min.

Enchiladas er skikkelig kosemat! I denne varianten finner du deilig fyll av kylling som rulles i tortillalefse, før man heller over tomatsaus og gratinerer i ovnen med masse smeltet ost.

Ingredienser

  • KRYDDERBLANDING:
  • 2 ts oregano
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1.5 ts salt
  • SAUS:
  • 1 ss Flytende Melange
  • 1 ss siktet hvetemel
  • 2.5 dl varm kyllingbuljong eller -kraft
  • 400 gram hakkede tomater
  • FYLL:
  • 600 gram kyllingfilet, i strimler
  • 1 ss Flytende Melange, til steking
  • 1 stk løk, i tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk rød paprika, i terninger
  • 290 gram sorte bønner
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 2 ts Flytende Melange, til smøring av ildfast form
  • 4 stk tortillalefser, store
  • 150 gram revet mozzarella
  • 3 ss frisk koriander, finhakket
  • 2 dl rømme, til servering

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme.

  • Bland krydderne sammen i en skål.

  • Saus:

  • Varm opp en kjele på middels høy varme med Flytende Melange. Tilsett mel og rør godt med en visp for å få en jevn masse.

  • Spe melblandingen med den varme kyllingbuljongen mens du rører. Sausen skal være klumpfri før du sper videre. Tilsett 1 ss av krydderblandingen.

  • Hell over knuste tomater og kok opp. La sausen småkoke på svak varme i 10 minutter. Sett til side.

  • Fyll:

  • Tørk kyllingfiletene godt med tørkepapir og skjær i strimler. Krydre strimlene med resten av krydderblandingen.

  • Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme. Når Melangen er nøttebrun har pannen riktig temperatur og er klar for kyllingen. Brun kyllingstrimlene i to omganger slik at kjøttet blir jevnt stekt.

  • Ha all kyllingen tilbake i stekepannen. Senk temperaturen til middels varme og tilsett løk, hvitløk og paprika. La alt surre 2-3 minutter.

  • Skyll de sorte bønnene og rør de inn i fyllet. Sett fyllet til side.

  • Montering:

  • Smør en ildfast form (ca. 25 x 35 cm) med Flytende Melange.

  • Fyll hver tortilla med kyllingfyllet og rull sammen. Legg rullene med skjøten ned i den ildfaste formen slik at tortillaene ikke åpner seg.

  • Hell over saus og dryss på rikelig med revet ost på toppen.

  • Sett formen på rist midt i ovnen og stek til osten er gyllen, og sausen bobler. Det tar cirka 20 minutter.

  • Server med et dryss fersk koriander, og med rømme og salat ved siden av.