Eple crumble kake


40 min.

En smuldrepai er muligens verdens enkleste dessert, og kan tilpasses sesongens frukt og bær. Server gjerne med vaniljeis eller krem ved siden av.

Ingredienser

  • 6 stk epler
  • 2 stk lime
  • 200 gram hvetemel
  • 100 gram sukker
  • 100 gram Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 2 ss kanel

Slik gjør du

  • Del 6 epler i tynne båter.

  • Riv skallet av to lime, bland det med saften av limen og ha det over eplene. Vend godt inn.

  • Rør sammen hvetemel, sukker og flytende Melange.

  • Legg eplene i bunnen av en paiform og strø deigen over.

  • Strø kanel over.

  • Stek kaken ved 200 grader i ca. 25 minutter. Avkjøl litt og server, gjerne med krem eller is. Rasp gjerne litt limeskall over.