Fløtesaus

Middels
20 min.
En god fløtesaus er noe av det beste du kan servere til lyst kjøtt som kalkun og kylling, og er slett ikke vanskelig å lage selv. Den milde og fyldige sausen passer også godt til viltkjøtt, kjøttpudding og svenske kjøttboller. Bruk gjerne steikesjy fra kjøttet for å få ekstra god smak på fløtesausen. Ønsker du å variere smaken kan du tilsette friske krydderurter som du bruker i resten av måltidet, for eksempel timian og rosmarin.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp Flytende Melange i en tykkbunnet kasserolle og visp inn hvetemelet.

  2. Spe med varm kraft mens du rører. Sausen skal være klumpfri før du sper videre.

  3. Kok opp og la sausen småkoke uten lokk i cirka 10 minutter.

  4. Tilsett fløte og smak til sausen med soyasaus, rips- eller rognebærgelé, salt og pepper. Geleen er med for å gi sausen det lille ekstra, men kan sløyfes om ønskelig.

  5. Gi sausen et raskt oppkok og hold varm til servering.

  6. Ønsker du en mørkere farge på sausen kan du tilsette noen få dråper sukkerkulør.

Antall porsjoner:

  • 2 ss Flytende Melange
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl kraft av kylling eller kalkun (ev. buljong)
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts rognebærgelé eller ripsgelé (kan sløyfes)
  • Litt salt og pepper etter smak
  • Evt. sukkerkulør

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Chris Folde

    Hei. Skal den ikke brunes i det hele tatt?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Chris! Nei, denne skal ikke brunes. Det er en lys saus. Lykke til!

  • Bruker
    Lise Gregersen

    Går d fint å lage denne sausen dagen i forveien ..?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Lise! Ja, det går fint! Lykke til, og godt nytt år til deg!

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter