
Enkle glutenfrie vafler
Å lage glutenfrie vafler trenger ikke være komplisert. Med glutenfri melblanding og flytende Melange har du sprø og deilige vafler på en, to, tre! Perfekt når du har lyst på noe godt i en fei. Oppskriften gir cirka 8 vaffelplater.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Pisk egg og sukker luftig.
-
Ha i melk og flytende Melange.
-
Bland de tørre ingrediensene sammen med det våte mens du visper godt, til røren er jevn og uten klumper.
-
La røren svelle i minimum 15 minutter på kjøkkenbenken.
-
Pensle vaffeljernet med flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel, for å hindre at vaflene setter seg fast.
-
Spises helst nystekte, da smaker de aller best.
Antall porsjoner:
- 3 stk egg
- 1 dl sukker
- 3 dl helmelk
- 100 gram Flytende Melange
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts kardemomme
- 150 gram glutenfri lys melblanding
- Til steking: Flytende Melange
Produkter i oppskriften

Dere burde legge til info om rent vaffeljern
Hei Ida! Takk for tips, her tar vi høyde for at folk rengjør vaffeljernet sitt, men det er selvsagt noe vi kan vurdere å legge til.
Kan man lage uten Flytende Melange
Bare bruk vanlig smør 🙂
Beklager sent svar, Joffe! Det er også fullt mulig å bruke smeltet Melange eller smør 😊