Glutenfritt valnøttbrød
Her finner du oppskriften på et saftig, smakfult og veldig godt valnøttbrød uten gluten. Oppskriften inneholder bakepulver fremfor gjær og er dermed rask å lage.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin og kjør det til nøttene og solsikkekjernene er finmalt, rundt 10-15 sekunder.
Bland i yoghurt, egg og Flytende Melange. Bruk kjøkkenmaskinen og bland det til en jevn røre, ca. 10 sekunder.
Dekk til bollen med plast. Sett den i kjøleskapet og la røren svelle i ca. 10 minutter.
Finn frem en brødform som rommer minst 1,5 liter. Smør brødformen godt med Flytende Melange. Fordel så røren utover formen.
Stek brødet i stekeovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 45 minutter. Undersøk om brødet er ferdig ved å stikke en liten trepinne inn i midten. Om det ikke er noe som fester seg til pinnen er brødet ferdig.
Avkjøl brødet på rist etter steking.
Kommentarer