Grillet laks med reddik- og fenikkelsalat


30 min.

Sommeren byr på mange deilige grillkvelder med fantastiske smaker av sesongens grønnsaker. I denne retten har vi grillet laks og valgt ut noen av de beste grønnsakene sommeren har å by på. Den milde laksen smaker nydelig sammen med friske reddiker og smaksrik fennikel. Med sommerens nypoteter ved siden av, har du en fullverdig middag klar på 30 minutter.

Ingredienser

  • GRILLEDE POTETER:
  • 1 kg nypoteter
  • 0.25 dl Flytende Melange
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts tørket timian
  • REDDIK- OG FENIKKELSALAT:
  • 100 gram reddiker
  • 1 stk fennikel
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ss frisk mynte
  • 0.5 dl creme fraiche
  • LAKS:
  • 4 stk laksefileter
  • 2 ss Flytende Melange
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Slik gjør du

  • Grillede poteter:

  • Varm opp grillen.

  • Legg nypotetene i en aluminiumsform. Dryss over Flytende Melange, salt og timian.

  • Legg formen på grillen, enten direkte eller indirekte varme, og la de steke på grillen i 40 minutter.

  • Reddik- og fenikkelsalat:

  • Skjær opp reddiker i skiver og fennikel i tynne strimler, og ha de i en skål.

  • Press over sitronsaft. Finhakk mynte og tilsett både mynte og creme fraiche. Rør om.

  • Laks:

  • Pensle den ene siden av laksefileten med Flytende Melange og dryss over salt og pepper.

  • Legg laksefiletene på grillen. Pensle den andre laksesiden med Flytende Melange og dryss over salt og pepper. Grill laksefiletene i 3 minutter, før du snur dem og griller den andre siden i 3 minutter.

  • Server laksen med reddik- og fennikelsalaten og grillede nypoteter.