Grillspyd med kylling og grønnsaker


30 min.

Disse grillspydene med honningmarinert kylling, squash, maiskolber og paprika er saftige, små smaksbomber som fort vil kunne seile opp som en grillfavoritt. Pass på å dele ingrediensene i jevnstore biter og snu spydene ofte for best mulig resultat.

Ingredienser

  • HONNINGMARINADE:
  • 200 gram kyllingfilet
  • 2 ss honning
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss Flytende Melange
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • GRØNNSAKER:
  • 600 gram maiskolber
  • 120 gram paprika
  • 285 gram squash
  • 4 stk grillspyd
  • 0.5 dl Flytende Melange

Slik gjør du

  • Varm opp grillen slik at den er god og varm, og klar før du begynner å grille.

  • Marinade:

  • Del kyllingbrystene i biter på cirka 2×2 cm.

  • Bland sammen honning, sitronsaft og Flytende Melange i en bolle. Ha i kyllingbitene og sett bollen i kjøleskapet mens grønnsakene kuttes opp.

  • Grønnsaker:

  • Del maiskolber og squash i 1 cm tykke skiver.

  • Del opp paprika i biter på 2×2 cm.

  • Ta kyllingen ut av kjøleskapet og finn frem grillspydene. Tre kylling, squash, maiskolbe og paprika på grillspydene. Om du bruker grillspyd av tre må de bløtlegges godt i vann før bruk.

  • Pensle grillspydene med Flytende Melange og grill spydene til kyllingen er gjennomstekt. Snu spydene ofte slik at de ikke svir seg.