Grove burgerbrød


120 min.

Disse hamburgerbrødene er enkle å lage og smaker godt til alle typer burgere.

Ingredienser

  • 50 g gjær
  • 4.5 dl vann
  • 50 g Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 350 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 100 g siktet rugmel
  • 1.5 ts salt
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 stk eggehvite
  • 4 ss sesamfrø (valgfritt)

Slik gjør du

  • Løs opp gjæren i vannet og tilsett Flytende Melange.

  • Ha i mel, salt og brunt sukker i gjærblandingen og elt deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i cirka 10 minutter til du har en smidig deig.

  • Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1 time eller til deigen har doblet i størrelse.

  • Del deigen i 8 emner og form til runde, fine burgerbrød.

  • Legg de over på et stekebrett dekket med bakepapir og la de etterheve i cirka 30 minutter.

  • Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  • Pensle brødene med lettpisket eggehvite og dryss gjerne på sesamfrø.

  • Stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl hamburgerbrødene på en rist.