Myke brioche hamburgerbrød

Middels
150 min.
Disse myke og saftige hamburgerbrødene løfter burgeropplevelsen til et nytt nivå.
Oppskriften er utviklet av Ida Gran-Jansen for Melange.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Jevning:

Rør sammen 2,5 dl vann sammen med 50 g mel i en kjele og varm opp mens du rører. Rør hele tiden mens det begynner å koke og tykne. La det småputre i 4 minutter mens du rører. Du skal nå ha en ganske tykk røre. Sett til side og la avkjøles i ca. 15 minutter.

Deig:

Ha mel, sukker, gjær, melkepulver, egg, fløte, salt, flytende Melange og jevningen i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.  Elt på lav hastighet mens du gradvis har i melk. Når all melken er i lar du maskinen elte deigen i 15 minutter. De siste 3 minuttene kan du sette opp hastigheten på eltingen. Ha deigen i en smurt bolle og la heve til dobbel størrelse. Ca. 45-60 minutter. Smør litt olje på kjøkkenbenken og på henda dine og hell deigen ut. Del deigen i 120 grams emner og rull runde boller. Når det blir klissete så smører du henda med mer olje. På denne måten slipper du å tilsette masse mel.

Plasser bollene på to stekebrett, 9 stk på hvert brett. Plasser dem ganske tett så de «vokser» inn i hverandre når de etterhever. Dekk med plastfolie og la etterheve i 30-45 minutter.

 

 

Pensle med egg, strø på sesamfrø og stek på 180 grader i ca. 15 minutter.

Antall porsjoner:

  • 2.5 dl vann
  • 50 g hvetemel
  • 625 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 50 g melkepulver (kan sløyfes)
  • 2 stk egg
  • 1 dl fløte
  • 1 klype salt
  • 50 g Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 2.5 dl melk
  • 1 stk egg til pensling
  • 4 ss sesamfrø

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.