Havreflarn


40 min.

Tynne og knasende sprø havreflarn er populære julekaker blant store og små. De er enkle å lage og smaker i tillegg så godt at det er vanskelig å spise bare én! Heldigvis er det fort gjort å bake nye. Oppskriften gir cirka 28 kaker.

Ingredienser

  • 100 gram Melange
  • 120 gram lettkokte havregryn
  • 1 stk egg
  • 100 gram sukker
  • 1 ss siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 180 grader. Dekk to stekebrett med bakepapir.

  • Smelt Melange i en stor kasserolle. Tilsett havregrynene og rør godt om.

  • Bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin og visp egg og sukker sammen på høy hastighet til en luftig eggedosis. Det tar cirka 3 minutter. Om du pisker for hånd tar det rundt 20 minutter.

  • Sikt inn mel og bakepulver.

  • Tilsett havregrynblandingen i eggedosisen og rør om til du har en godt blandet deig.

  • Sett deigen med teskje på bakepapiret. Ha god avstand mellom hver kake for deigen flyter utover ved steking. Du kan beregne 9 kaker per stekebrett.

  • Stek midt i ovnen i 6 til 7 minutter. Havreflarnene er ferdig stekt når de har flatet ut og har fått gyllen farge i kantene.

  • Løft bakepapiret med de nystekte havreflarnene over på en rist og la kakene avkjøles før de løftes av papiret.

  • Oppbevar i en kakeboks eller lignende.