Helstekt svinefilet med grillet asparges og hjertesalat-tzatziki


45 min.

Krydret svinekjøtt smaker utrolig godt sammen med denne friske yoghurtsalaten. Grillede asparges og saftige tomater gjør dette måltidet til en innertier.

Ingredienser

  • 800 gram svinefilet
  • 1 bunt grønn asparges
  • 2 stk tomat
  • HJERTESALAT-TZATZIKI:
  • 1 stk hjertesalat
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  • Mariner svinefileten i kjøttmarinaden i minst 20 minutter.

  • Legg den marinerte svinefileten på en medium varm grill. Snu ofte. Fileten trenger fra 15-20 minutter, avhengig av tykkelse og temperatur på grillen.

  • Asparges vendes i grønnsaksmarinaden og legges på glovarm grill mens kjøttet hviler. De trenger kun et par minutter.

  • Hjertesalat-tzatziki:

  • Hjertesalaten inneholder en del vann som kan være greit å få ut før du blander i yoghurten. Hakk salaten i tynne strimler og ha den i en bolle. Ha på litt salt og vend rundt. La det stå i 20 minutter før du heller av vannet som har kommet ut av salaten.

  • Bland hjertesalaten sammen med litt yoghurt, sammen med litt finhakket hvitløk og nykvernet, sort pepper. La det stå litt så smakene får satt seg.

  • Skjær tynne skiver av svinefileten og server tzatzikien, aspargesen og noen skiver friske tomater til.

  • Tips! Hjertesalat-tzatzikien kan gjerne lages dagen før servering, om man ønsker å spare tid.