Hjemmelagde karbonader med stekt løk


30 min.

Hjemmelagde karbonader med stekt løk er en klassiker vi aldri går lei av. Dette er saftige og smakfulle karbonader som passer like godt som festmat og som hverdagsmat. Oppskriften gir cirka 10 karbonader.

Ingredienser

  • KARBONADER:
  • 800 gram karbonadedeig
  • 1 stk egg
  • 4 ss strøkavring
  • 1.5 ts salt
  • 1.5 ts pepper
  • 3 ss Flytende Melange
  • STEKT LØK:
  • 3 ss Flytende Melange
  • 3 stk løk
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  • Karbonader:

  • Ha karbonadedeig, egg, strøkavring, salt og pepper i en bolle og elt lett sammen til en deig.

  • Form karbonadene ved å ta en håndfull deig og form den rund før den trykkes flat med hendene.

  • Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Når margarinen er nøttebrun holder den 180 grader og er klar for kjøttet. Stek karbonadene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.

  • Stekt løk:

  • Skrell løken, del dem i to og skjær i tynne skiver.

  • Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels varme og tilsett løken.

  • La løken surre i cirka 10 minutter til den er gyllen og begynner å karamellisere seg.

  • Tips! Vil du ha litt ekstra smak på løken? Tilsett 2 ss sukker og 2 ss balsamicoeddiken, og la den surre i 5 minutter ekstra. Da får du nydelig søtsyrlig smak på løken.