Kokosmakroner


30 min.

Saftige og sprø kokosmakroner er en viktig del av julekosen for mange. Makroner har vært laget siden 1500-tallet og skal visstnok stamme fra Italia. Disse små marengsene er enkle å lage og passer derfor ypperlig når du vil bake noe enkelt sammen med barna. Kokosmakronene er laget uten hvetemel og er derfor naturlig glutenfrie. Oppskriften gir cirka 24 makroner.

Ingredienser

  • 4 stk eggehviter
  • 200 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 gram kokosmasse

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 165 grader.

  • Pisk eggehviter, sukker og vaniljesukker i en ren bolle til eggehvitene er stive.

  • Vend inn kokosmassen forsiktig med en slikkepott.

  • Legg på topper av kokosmassen på et bakepapir med en spiseskje.

  • Stek på midterste rille i 15 minutter. Kokosmakronene skal være sprø på utsiden, og saftige og seige på innsiden.