Koteletter i ovn med rotgrønnsaker


45 min.

Å steke koteletter i ovn gjør de både møre og saftige, og sammen med rotgrønnsakene får de ekstra god smak. Koteletter er dessuten raskt og enkelt å tilberede, og egner seg like godt til hverdag som helg.

Ingredienser

  • GRØNNSAKER:
  • 100 gram pastinakk
  • 200 gram gulrot
  • 200 gram sellerirot
  • 250 gram søtpotet
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling av form)
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 stk liten squash
  • 4 stk svinekoteletter
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ss Flytende Melange
  • 2 dl vann

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

  • Skrell pastinakk, sellerirot og søtpotet, og del dem opp i middels store biter på cirka 2 x 2 centimeter. Skrell gulrot og del i skriver.

  • Pensle en ildfast form med Flytende Melange og legg rotgrønnsakene over i formen. Krydre med salt og pepper, og stek på midterste rille i ovnen i 15 minutter.

  • Mens rotgrønnsakene er i ovnen, forberedes squash og koteletter.

  • Del squash i middels store biter på cirka 2 x 2 centimeter.

  • Dryss salt og pepper på begge sider av kotelettene.

  • Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Når margarinen er nøttebrun er pannen klar for steking. Stek kotelettene i cirka 2 minutter på hver side for å få en fin stekeskorpe.

  • Ta ut den ildfaste formen med rotgrønnsakene og ha i bitene med squash. Legg kotelettene på toppen.

  • Tilsett vann og sett formen tilbake i ovnen på midterste rille. Stek videre i 15 minutter.

  • Server gjerne sammen med litt nykokte poteter.