Kremet kylling i ovn

Enkelt
60 min.
Denne «alt i en form»-retten med kylling, fullkornspasta, grønnsaker og urtesaus er enkel å lage og full av gode smaker. Perfekt for hektiske hverdager når du vil spare tid og minimere oppvasken som blir igjen etterpå.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kok pastaen i halvparten av den angitte tiden på pakken.

  2. Varm opp ovnen til 200 grader.

  3. Del kyllingfiletene i biter. Kutt brokkolien i små buketter, gulrøttene i skiver og pastinakk og sellerirot i cirka 1×1 cm store terninger.

Urtesaus:

  1. Varm opp en kjele på middels høy varme med Flytende Melange. Ha i timian, rosmarin og oregano og rør rundt. Rør inn hvetemelet til blandingen slipper kjelen.

  2. Tilsett melken, 1 dl av gangen, og rør kontinuerlig til sausen koker. La sausen småkoke i 3 minutter mens du rører av og til. Smak til med salt.

  3. Ha grønnsaker, kylling og pasta i en ildfast form. Hell over sausen.

  4. Stek i ovnen på midterste rille i 40 minutter.

Antall porsjoner:

  • 300 gram fullkornspasta
  • 400 gram kyllingfilet
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk pastinakk
  • 150 gram sellerirot
  • URTESAUS:
  • 4 ss Flytende Melange
  • 1 ss timian
  • 1 ss rosmarin
  • 0.5 ss oregano
  • 6 ss siktet hvetemel
  • 1 liter melk
  • 0.5 ts salt

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • User
    Helena

    Kan jeg bytte ut brokkoli med noe annet? 🙈

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Helena, her er det bare å prøve seg frem med dine favorittgrønnsaker. Kanskje blomkål kan være en god erstatning? 🙂 Håper det smaker!

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter

Kremet kyllinggryte med soltørkede tomater og spinat

Enkelt
25 min.

Pølsegrateng med rotgrønnsaker

Enkelt
60 min.

Kyllinggryte med sopp og bacon

Enkelt
25 min.