Kremet kyllinggryte med chorizo


20 min.

Stekt chorizo setter en fantastisk smak på denne raske og lettvinte kyllinggryta. Bønner tilfører gryta ekstra proteiner og gjør at den metter godt. Er du ikke så glad i bønner kan du fint erstatte dem med pasta som penne eller fusilli. Gryta er et komplett måltid i seg selv, men om du ønsker kan du gjerne servere den med godt brød og en frisk, grønn salat til.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 2 ss Flytende Melange
  • 400 g kyllingfillet (400 gram = ca. 2 fileter)
  • 180 g chorizopølse
  • 400 g hakkede tomater (1 boks)
  • 2 dl fløte
  • 290 g store hvite bønner (1 boks)
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 0.5 ss aksiehonning
  • 50 g revet parmesan

Slik gjør du

  • Finhakk løk og hvitløk. Skjær kyllingfiletene i biter på 3×3 cm. Del chorizopølsen i to på langs og skjær deretter i tynne skiver.

  • Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme. Når margarinen er gyllenbrun, er det klart for steking.

  • Stek løken til den er myk men ikke brunet. Det tar cirka 5 minutter.

  • Ha i hvitløk og chorizopølse og la det surre til pølsen begynner å svette og få litt stekefarge.

  • Tilsett kyllingbitene og la alt steke videre til kyllingen er gyllen, cirka 3 minutter.

  • Hell over hakkede tomater og fløte. Rør om og kok opp. Skru deretter ned varmen til lavt.

  • Hell av vannet på bønnene og tilsett de i stekepannen. Smak til med salt, pepper og honning. Honningen kan erstattes med  sukker. La alt småkoke i 5 minutter.

  • Server kyllinggryten med revet parmesan.