Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.
Kylling med stekte grønnsaker er en lettvint hverdagsmiddag, og med denne oppskriften blir den perfekt stekt og saftig.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Når margarinen er nøttebrun, holder pannen 180 grader og er klar for kyllingen.

  2. Legg kyllinglårene i pannen og stek dem på begge sider til de får en fin brunfarge.

  3. Ta kyllingen ut av pannen og stek de oppkuttede rotgrønnsakene i noen minutter.

  4. Legg kyllingen tilbake i pannen, tilfør en skvett vann og legg et lokk over pannen.

  5. Skru ned varmen og la det syde noen minutter, til kyllingen er gjennomstekt.

  6. Er du usikker på om kyllinglårene er gjennomstekt kan du undersøke dette med å stikke en kniv inn i leddet på låret og se fargen på saften som kommer ut. Er denne blank er kyllingen ferdigstekt, er den rød så må kjøttet trekke litt til.

  7. Anrett grønnsakene på tallerkenene og bruk kraften fra pannen som saus.

  8. Ønsker du en litt tykkere saus kan du røre ut litt maisenna med vann, og ha i kraften fra pannen for å jevne den. Gi det hele et oppkok.

  9. Tips! Dryss gjerne litt oliven og fersk estragon over før servering.

Antall porsjoner:

  • Flytende Melange
  • 1 kyllinglår
  • 150 gram grønnsaker (f.eks gulrot, sellerirot, persillerot eller løk) i staver
  • poteter, ris eller brød

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.

Oppskrift på enkel pannekakerøre

Enkelt
40 min.